KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

11-7-2006

ONK Zeezeilen van 22 - 24 september

Hert derde ONK Zeezeilen gaat weer van start. Ten aanzien van vorig jaar zijn er een paar interessante ontwikkelingen die het evenement nog aantrekkelijker zullen maken.

De datum is verplaatst naar later in september, 22 24 september. Hiermee is een belangrijk verzoek van de haven, Seaport Marina, ingewilligd. In de vorige jaren viel het evenement in de
afbraakperiode van de HISWA, waardoor Seaport het ONK Zeezeilen niet altijd maximaal kon bedienen. Dit jaar kan het evenement van de volle faciliteiten van de haven gebruik maken.

Ook in de deelname is verandering. Het evenement heeft uitbreiding gezocht en gevonden in de richting van de zeezeilende eenheidsklassen. Heel verheugd is de organisatie over de deelname van de X35 klasse, die met een bijzonder sterke vloot van twintig schepen aan de start zal komen. Verder is de PION klasse van de partij, die als een van de oudste scherpe jachtklassen duidelijk aan zijn tweede jeugd is begonnen. Een mooie vloot voor een kampioenschap. Samen met de IMS strijden zestig schepen voor de kust van IJmuiden.

Het ONK Zeezeilen maakt deel uit van het IMS Topevenementencircuit. Een viertal topevenementen om het IMS zeilen te bevorderen. Het ONK Zeezeilen telt evenals vorige jaren mee voor de Verbondsbezem (IMS).

IMS en PION klassen varen op vrijdag 22 en zondag 24 september korte banen; op zaterdag 23 september wordt een middellange baan van ongeveer vijf uur gevaren. De X35 klasse vaart op alle dagen korte banen. De prijsuitreiking is op zondag om 16.30 uur en op
zaterdagavond is er een feestavond met diner en muziek. Verder elke dag na binnenkomst steigerbier en ander vertier.

Meer informatie is altijd te vinden op de website www.nkzeezeilen.nl. De Notice of Race staat op de site en inschrijven via de website is mogelijk vanaf 1 augustus.

Gegevens: ONK Zeezeilen
Datum: 22 24 september 2006
Locatie: Seaport Marina IJmuiden
Organiserende verenigingen: Yachtclub Seaport IJmuiden, Noordzee Club, Watersportverbond

Internetadres: www.nkzeezeilen.nl