Ingezonden persbericht


Many artists collaborate and you're in the middle of it

Op 22 september eerste editie BACARDI B-LIVE in de Melkweg

Many Artists Collaborate. One Spirit Released. Zo luidt de uitdaging voor de artiesten die door BACARDI B-LIVE worden uitgenodigd om samen creatieve grenzen te verkennen. Op 22 september gaan Don Diablo en Leroy Rey een aantal onverwachte samenwerkingen aan met artiesten uit binnen- en buitenland met als doel de zaal én alle zintuigen op de kop te zetten. Deze eerste Nederlandse editie van BACARDI B-LIVE vindt plaats in de Melkweg Amsterdam.

Don Diablo trakteert zijn gasten in de MAX-zaal op zijn ideale nacht uit. De avond begint zwoel met de latin vibe van Gregor Salto. Deze Nederlander met internationale allure scoorde hits als Boa Viagem en werkt als producer samen met sterren als Dr. Kucho. Na een bijzondere laptop set van Chew Fu Phat is het de beurt aan beatboxer Shlomo, volgens Björk "The new bright hope of hip hop". Don Diablo zal het podium doen rocken met Spike van Di-Rect en hip hop producer Kubus (bekend van de explosieve beats van Opgezwolle en Jawat). De nieuwe single van Kubus en Don Diablo gaat deze avond in première tijdens een unieke back-2-back set. Minstens zo uniek is het optreden van Lethal Bizzle. Deze Britse rapper staat garant voor een heftige show en scoorde in eigen land stevige hits als "POW (Forward)" en "Oi!". Ook in de oude zaal wordt het experiment niet geschuwd. Daar blaast Leroy Rey het dak eraf met een speciaal voor BACARDI B-LIVE samengestelde band.

B-LIVE NEDERLAND

BACARDI B-LIVE gaat verder dan het boeken van de juiste artiesten. Vier keer per jaar zal er in vier verschillende steden steeds iets unieks gebeuren. Jonge honden en gevestigde artiesten uit verschillende genres worden uitgenodigd de samenwerking aan te gaan en daarbij het experiment niet te schuwen. Muziek ontmoet beeld, smaak ontmoet kunst; als je het kan bedenken, kan het.

Het E-zine BacardiBLive.nl doet met exclusieve interviews, reportages, achtergronden en fotoseries verslag van alles wat er nationaal en internationaal gebeurt rondom BACARDI B-LIVE. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor andere bijzondere samenwerkingen tussen creatieve talenten, zolang het maar gaat om vernieuwende en onconventionele concepten, die passen binnen de geest van B-Live. Kortom een smeltkroes van music, fashion, art, food, dance, design, film & fotografie.

B-LIVE INTERNATIONAAL

BACARDI B-LIVE is een internationaal concept dat in meer dan 20 landen wordt uitgerold. De kick-off vond eerder dit jaar plaats in Londen met een live samenwerking tussen DJ Dimitri from Paris, Chaka Khan, Los Amigos Invisibles en funkpionier Roy Ayers. Op 29 september zal tijdens een exclusieve -invitation only- BACARDI B-LIVE op Ibiza, de legendarische Pete Tong in de oude platenbakken graaien om een 7" dj set weg te geven en bundelt Roisin Murphy (Moloko) de krachten met Andy Cato van Groove Armada. Wie daarna nog energie heeft om door te feesten, kan naar de closing party van Space, alwaar BACARDI B-LIVE o.a. vertegenwoordigd zal zijn door Erick Morillo, John Digweed en Michael Gray.

Op BACARDI B-LIVE Radio, een online radiostation zijn 24 uur per dag exclusieve dj-sets, remixes en livesets van de verschillende evenementen te beluisteren. Daarnaast is het mogelijk om B-LIVE Radio te beluisteren via de mobiele telefoon.

BACARDI B-LIVE PRESENTS

BACARDI B-LIVE zal ook op andere fronten bestaande en nieuwe creatieve samenwerkingen stimuleren. Een eerste voorbeeld hiervan was de ondersteuning van het Pleinmuseum tijdens Lowlands. BACARDI B-LIVE daagde jonge artiesten uit een kunstwerk te maken voor het "Free Spirited-programma". Dat resulteerde in spannende multimediale werken die tijdens Lowlands in het Pleinmuseum werden vertoond.

Tickets voor BACARDI B-LIVE kosten ¤ 15.= (ex fee & lidmaatschap) en zijn verkrijgbaar bij de Melkweg, AUB Uitburo, Concerto, Get Records, Boudisque en www.ticketservice.nl .

BACARDI B-LIVE

Melkweg, Amsterdam

22 september

Start: 22:00 uur

Eind: 05:00 uur

Neem voor meer informatie, uitgebreide biografieën en beeldmateriaal contact op met:

Ingrid Muijs

0611323318

imuijs@kumpany.nl

Of kijk op:

www.bacardiblive.nl

www.bacardibliveradio.com