Gemeente Bernheze


Officiële opening Educatief en Cultureel Ontmoetingscentrum Nistelrode (ECON)

De nieuwbouw van het Educatief en Cultureel Ontmoetingscentrum Nistelrode (ECON) is gereed. Het ECON wordt op vrijdag 22 september aanstaande officieel geopend door kinderen van school en wethouder Rien Wijdeven. De officiële opening is bedoeld voor de kinderen en voor genodigden. Zaterdag 23 september is de open dag, dan zijn alle inwoners van Bernheze van 11.00 tot 15.00 uur welkom om het nieuwe gebouw van binnen te komen bekijken.

Tijdens de officiële opening op vrijdag zal wethouder Wijdeven de nieuwe naam van het centrum bekendmaken. Enkele maanden geleden werd een prijsvraag uitgeschreven waarbij mensen een nieuwe naam konden inzenden. Uit de inzending is de beste gekozen.

ECON is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met de gemeente, de bewoners van het gebouw, provincie Noord-Brabant, het Europees Economisch Stimuleringsprogramma, Ceres en de bouwbedrijven. Door de goede samenwerking is de bouw voorspoedig verlopen. De gemeente Bernheze ziet het ECON als een voorbeeld van hoe organisaties kunnen worden ondergebracht in één multifunctioneel gebouw.

feed