Gemeente Amersfoort

Excursie met uitleg over beheer in bosgebied Klein Zwitserland

De gemeente organiseert op vrijdagavond 22 september een excursie in Klein Zwitserland. Tijdens de excursie wordt uitleg gegeven over het beheer van het bosgebied. De excursie start om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Utrechtseweg (naast de watertoren). Het duurt ongeveer anderhalf uur. Omwonenden van het bosgebied en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om mee te wandelen.

Dit najaar voert de gemeente beheerwerkzaamheden uit in bosgebied Klein Zwitserland. Het bos wordt uitgedund en er worden jonge bomen en struiken aangeplant. Bomen hebben ruimte nodig om te groeien. Door een aantal bomen te kappen, ontstaat er ruimte en licht. Dat is goed voor de groei van jonge bomen en struiken en het brengt meer variatie in het bos. Ook het dierenleven profiteert hiervan.

Informatie: Simone de Jong, communicatieadviseur Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 42 69, e-mail s.dejong@amersfoort.nl.

Ook pers is van harte welkom tijdens de excursie.

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 168

datum: 11 september 2006

15.000 bezoekers op Open Monumentendag 2006

Afgelopen zaterdag hebben 15.000 bezoekers de Open Monumentendag in Amersfoort bezocht. De 36 open monumenten, de vele attracties en het mooie weer zorgden ervoor dat het bezoekersaantal van vorig jaar zeker werd geëvenaard. De drie rondleidingen langs ornamenten in de stad waren volgeboekt. Ook het beklimmen van de toren was zeer in trek, elk kwartier vertrok een nieuwe groep naar boven.

De activiteiten langs de Eem, die door Stichting Industrieel Erfgoed in de Stad Amersfoort waren georganiseerd, trokken ook veel belangstelling. Er was onder andere een eendaagse fototentoonstelling met werken van Conny Meslier en John Ruijssenaars in het gerestaureerde pakhuis d'Eersteling. De speurtocht voor de kinderen werd afgesloten met een spannend verhaal over de geschiedenis van de Amersfoortse kei. En net als vorig jaar was de combinatie van Open Monumentendag met Dag van de Amateurkunst weer geslaagd. In een groot aantal monumenten traden ensembles en koren op.

Landelijke opening in 2009

Aan het eind van de dag kon wethouder monumentenzorg R. Luchtenveld melden dat in 2009, bij het 750 jarig bestaan van de stad, de landelijke opening van de Open Monumentendag in Amersfoort zal plaatsvinden. Dat is een prachtige mogelijkheid voor Amersfoort om een groot aantal bezoekers de historische en monumentale kwaliteiten van onze stad te kunnen laten zien.

Informatie: Simone de Jong, communicatieadviseur Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 42 69, e-mail s.dejong@amersfoort.nl.