Gemeente Hengelo

Gratis openbaar vervoer op 22 september a.s.

De jaarlijkse gratis openbaarvervoerdag, op initiatief van de Regio Twente, vindt dit jaar plaats op vrijdag 22 september aanstaande. Op deze dag is een groot deel van het openbaar vervoer in Twente gratis. Alle bussen van Twents (Connexxion) en Syntus in de regio Twente stad en streek en de treindienst Almelo-Mariënberg zijn op deze dag gratis toegankelijk. Dat betekent dat u van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kunt kennismaken met het moderne openbaar vervoer.

Comfortabel reizen met weinig wachttijd

Sinds december 2005 rijden er bijna honderd nieuwe bussen, die voorzien zijn van allerlei gemakken zoals een lage instap, airco en zelfs mogelijkheden om te internetten. Ook rijden er vooral meer bussen in de steden, zodat het wachten op de bus tot een minimum wordt beperkt. Indien nodig zetten de vervoerders extra voertuigen in om zo de te verwachten drukte goed te verwerken.

Pak de bus in Hengelo

In Hengelo kunt u gebruik maken van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer tussen Hasseler Es, Slangenbeek, en Westermaat en de binnenstad. Een route langs de belangrijke winkelgebieden rond het centrum en de winkelcentra in de wijken. De speciale, vrijliggende busbanen die hiervoor zijn aangelegd brengen u snel en comfortabel op de juiste bestemming.

Enthousiast over de bus?

Op zaterdagen geldt het Hartje Stad Hengelo tarief. U kunt dan voor 1 euro met de bus heen en terug naar de stad. Dit tarief geldt op zaterdag van 07.00 - 18.00 uur voor een retourrit vanuit de stadswijken naar het centrum van de stad. Het gaat dan om de volgende lijnen: stadsdienstlijnen 3 (Station NS - Oude Grensweg), 10, 11, 12, 13, 14 (Station NS - Westelijke Esweg).

Op zaterdagen kunt u drie keer per uur met buslijn 51 van Westermaat Plein naar de binnenstad en terug. Vanaf Ikea rijdt de bus via het Expo Center naar het centrum van Hengelo en omgekeerd.

Voor meer informatie over bustijden kunt u kijken op www.ov-info.nl of www.connexxion.nl