Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
September 2006

Studenten ArtScience en Mode op TodaysArt

Tijdens het festival TodaysArt, hét jaarlijkse internationale multidisciplinaire hedendaagse creativiteitsfestival, dat op vrijdag 22 en zaterdag 23 september in hartje Den Haag plaatsvindt, presenteren studenten Mode van de afdeling Textiel- en Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten hun creaties in een speciaal gemaakte fashionbox. Studenten van ArtScience brengen in het Atrium van het Stadhuis Structet: Building Music 2006 en Life24.

Studenten Mode presenteren hun creaties niet op de gebruikelijke catwalk, maar in een grote kijkdoos. Via de kijkgaten kun je van de verschillende presentaties genieten. De vernieuwende creaties van al dit aanstormende talent worden met behulp van speciale projecties, bijpassende muziek en wisselende decors gepresenteerd. Onder andere is werk te zien van Lidewij Corstiaans. Deze derdejaarsstudente zoekt bescherming voor de spelende mens in een donkere wereld. We zien zelfbedrukte trappelpakken met vrolijke doodshoofdkoppen erop. Mendie Karaganchef -vierdejaars- combineert de hedendaagse metroseksueel met soldaten met army looks of zoals ze zelf zegt:

'Pistolen met mascara'.

Studenten ArtScience maken samen met onder andere Robert Pravda, Kasper van der Horst, Horst Rickels, Robin Deirkauf en Michael van Hooghuyze in het Atrium een zinderende synthese van beeld en geluid. Een leger van verborgen muzikanten op laptops wordt door één componist omgevormd tot een muziekstuk dat ondersteund wordt door zes visuele artiesten. Dit vormt samen met het gebouw een supermatrix en de output van dit alles is voor de bezoeker een onvergetelijk zintuiglijk festijn

Ook in het Atrium te zien: Chris Pieplenbosch, Joey van Dijk, Maurice Kraanen met Life 24 van ArtScience en Mediatechnology. Op elk moment in elke tijdzone op de aardbol wordt informatie gegenereerd, samengebracht, opgenomen, en gepubliceerd. Life24 maakt gebruik van Internet en brengt al deze bronnen samen in een nieuwe wereldkaart die in het atrium levensgroot geprojecteerd zal worden. Life 24 balanceert tussen kunst, wetenschap, technologie en maatschappelijk besef. Maar dan op een luchtige en frisse manier.

De KABK kent de afstudeerrichtingen Beeld en Geluid/ArtScience, Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interactive/Media/Design, Interieurarchitectuur en Textiel en Mode. Daarnaast biedt de KABK een aantal voortgezette opleidingen aan: Type and Media en ArtScience, de Post Graduate Course Industrial Design. Om je voor te bereiden op de Academie kun je lessen volgen aan de School voor Jong Talent of deelnemen aan een Voortrajecten-programma. Via de Faculteit der Kunsten (Universiteit Leiden) biedt de KABK de volgende masteropleidingen aan: Media Technology en Photograpic Studies. Meer informatie over studeren aan de KABK is te vinden op www.kabk.nl .

TodaysArt Festival 2006
Datum: 21 (preview), 22 & 23 september 2006

Plaats : Centrum Den Haag (rondom Spuiplein en Grote Markt) Passe-partouts: vanaf 15 tot 30 euro
Voorverkoop: medio augustus o.a. bij www.uitburo.nl Info: www.todaysart.nl

Noot voor de pers,