Persuitnodiging: Eerste nieuwe trein Connexxion in Berlijn

Connexxion

PERSUITNODIGING

Op vrijdag 22 september wordt in Berlijn tijdens Innotrans de eerste nieuwe trein voor de Vallelijn symbolisch door Rob van Holten (vice-voorzitter Groepsdirectie) overgedragen aan de gedeputeerde van Gelderland Marijke van Haaren.
Tijdens de vakbeurs wordt het prototype van de Protos getoond. De trein van de Duitse bouwer FTD (Fahrzeugtechnik Dessau) zal in de nieuwe huisstijl van de Valleilijn te zien zijn. Het interieur is volledig uitgerust volgens de Valleilijn-formule.

Dit is een belangrijk moment voor de provincie Gelderland en Connexxion. De Valleilijn wordt vanaf eind 2006 geëxploiteerd door Connexxion. De nieuwe treinstellen worden ingezet vanaf september 2007. Connexxion heeft vijf nieuwe treinstellen aangeschaft.

Met het rijden van de Valleilijn is Connexxion tevens een zelfstandig railbedrijf geworden. De expertise is al jarenlang aanwezig met de Sneltram Utrecht naar Nieuwegein/IJsselstein en de verbinding Almelo - Mariënberg die in opdracht van Connexxion wordt gereden door Syntus. Maar nu is Connexxion een zelfstandig railbedrijf en kan zich gaan oriënteren op Nederlandse en buitenlandse activiteiten op het spoor.

Na afloop van de overhandiging worden journalisten in staat gesteld om vragen te stellen aan Marijke van Haaren en Rob van Holten. Ook nodigen wij u graag uit om rond het treinstel met ons de lunch te gebruiken.

Indien u aanwezig bent in Berlijn en de overhandiging wil bezoeken verzoek ik u zich aan te melden bij mij. Dit kan telefonisch 06-463 77 464 of via de mail h.opmeer@connexxion.nl. Wij zorgen dan voor de juiste faciliteiten en een lunch.

Met vriendelijke groet,
Herman Opmeer
Mediavoorlichter Connexxion