Gemeente Voorschoten

Persberichten - Uitnodiging gemeenteraad: Praat mee over parkeren! Uitgebracht op: dinsdag 19 september 2006

De gemeenteraad van Voorschoten nodigt inwoners uit om deel te nemen aan een debat over parkeren in het centrum. Op vrijdag 22 september vindt een discussie over dit onderwerp in de muziektent op het Treubplein. Het debat start om 19.30 uur.

Parkeren is een hot item, ook in Voorschoten. De gemeenteraad wil graag weten wat de inwoners belangrijk vinden op het gebied van parkeren. De Week van de Vooruitgang is een mooie gelegenheid hier een debat over te organiseren. Een werkgroep van raads- en commissieleden heeft een aantal deskundigen gevraagd op te treden als forumdeelnemers. Zij discussieren over verschillende stellingen. Deelname aan de discussie door inwoners van Voorschoten wordt door de gemeenteraad zeer op prijsgesteld. Iedereen is van harte welkom om zich te mengen in het gesprek.

De forumdeelnemers zijn Anne Akerboom (Milieu Defensie afdeling Den Haag), Wim van Dam (Voorzitter Centrum Ondernemers Voorschoten), Jan Nederveen (ambtenaar afdeling Verkeer, gemeente Delft), Rob Methorst (Veilig Verkeer Nerderland, afdeling Voorschoten en werkzaam bij Ministerie van Verkeer en Waterstaat Afdeling Veiligheid en Milieu).

Zij praten onder meer over de volgende stellingen:
- Parkeren is nooit gratis, iemand moet het betalen.
- Invoeren van betaald parkeren kan niet op zich staan, maar zal gepaard moeten gaan met een
vergunningstelsel.

- Stop autos maar onder de grond.

Meer informatie:
Patricia Kortekaas
Telefoon: (071) 5610559


- einde bericht -