Gemeente Weert
22 september 2006

GEMEENTE WEERT BIEDT EXTRA KANSEN AAN ALLOCHTONE VROUWEN

De gemeente Weert biedt extra lessen aan om allochtone vrouwen de kans te geven beter Nederlands te leren. Hierdoor worden ze voorbereid op de eisen van de nieuwe inburgeringswet.

De lessen zijn gericht op het leren van de Nederlandse taal en kennis van de Nederlandse samenleving.
Voor vrouwen met kinderen worden de lessen Nederlands gecombineerd met informatie over opvoeding, gezondheid en communicatie. De lessen worden gegeven voor ROC Gilde en Punt Welzijn. De GGD verzorgt de extra bijeenkomsten. De moeders moeten minimaal 300 lesuren volgen voor december 2007.

Door het beschikbaar stellen van de extra trajecten kunnen allochtone vrouwen zich op kosten van de gemeente goed voorbereiden op de nieuwe wet met bijbehorende verplichtingen. De gemeente kan door de trajecten 'oefenen' bij het trainen van inburgeringsplichtigen op het inburgeringsexamen.

Goedkoop
Voor de deelnemers is deelname aan deze laatste ronde financieel erg aantrekkelijk! Voor een grote groep inburgeringsplichtigen gaat hierna namelijk een eigen bijdrage van minimaal E 270,- gelden, terwijl er ook inburgeringsplichtigen zijn die het hele traject zelf moeten betalen.
Naast de lessen die met rijksgeld worden betaald wil de gemeente bij voldoende belangstelling ook voor andere deelnemers een passend lesaanbod doen. Die lessen worden betaald uit eigen gemeentelijke reserves.

Opgave
Wie belangstelling heeft voor het volgen van Nederlandse les of iemand kent die hier mee geholpen zou zijn, kan contact (laten) opnemen met:
. Ümügül Tasim van Regionaal Bureau Nieuwkomers gemeente Weert, tel. (0495) 575 898 of
. Petra Rooymans van ROC Gilde, tel. (0495) 583 636.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2006.174 FS

---- --