Politieberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 22-09-2006

Gewapende overval op winkel

NIEUWEGEIN Op een winkel aan de Markt heeft donderdagochtend een gewapende overval plaatsgevonden.

Twee mannen kwamen omstreeks 08.30 uur de winkel binnen. Ze bedreigden de twee aanwezige personeelsleden met een vuurwapen. Eén van hen werd gedwongen de dagopbrengst van de dag ervoor af te geven. Daarna vertrokken de daders weer; onbekend is in welke richting.

Het gaat om twee lichtgetinte mannen met zwart haar en een normaal postuur. Dader 1 heeft een ringbaardje en droeg een lange zwarte jas met capuchon, blauwe spijkerbroek en bruine sportschoenen. Dader 2 is circa 1.80 meter lang. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas, zwarte broek en zwarte schoenen en een grijze pet met opdruk.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie van het district Lekstroom: 0900 88 44.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Een 43-jarige vrouw uit Nieuwegein is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op rijden onder invloed. De vrouw werd omstreeks 01.45 uur gecontroleerd op de Bautauweg en bleek te veel op te hebben. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat ze een alcoholgehalte had van 525 ug/l. Met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal mocht ze weer vertrekken.

Winkeldieven gepakt

NIEUWEGEIN Medewerkers van een winkel aan de Passage hebben donderdagmiddag een 29-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van winkeldiefstal van levensmiddelen. De man bleek ook kleding te hebben gestolen bij een andere winkel, waarna hij aan de politie werd overgedragen. De kleding en een geprepareerde tas zijn in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Een 29-jarige vrouw uit Nieuwegein werd omstreeks 15.45 uur betrapt op diefstal bij een winkel aan de Boogstede. Personeel van de winkel hield haar aan nadat zij een paar laarzen had weggenomen. De vrouw werd overgedragen aan de politie en krijgt een bekeuring.