Politiebericht Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 22-09-2006

Omstanders bemoeien zich met aanhouding

ZEIST Agenten die donderdagavond om 19.45 uur een 25-jarige inwoner van Zeist wilden aanhouden op de Mw. Kuipers-Rietberglaan, werden door een groep omstanders belaagd om de aanhouding te voorkomen.

De agenten herkenden de man als een verdachte die gezocht werd voor een gepleegde diefstal en wilden hem aanhouden. De Zeistenaar verzette zich hevig tegen de aanhouding en probeerde te vluchten. Tijdens de aanhouding bemoeide een groep van acht personen zich met het werk van de agenten en probeerden zij de verdachte te ontzetten. Hierbij werd aan de agenten getrokken en werd een agent door één omstander tegen zijn lichaam geschopt. De agenten moesten om de verdachte onder controle te krijgen pepperspray gebruiken.

Om de inmiddels groeiende groep omstanders op afstand te houden werd het dienstpistool getrokken. De groep is hierna de omliggende straten ingevlucht. De aangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt nog een onderzoek in naar de omstanders die zich met de aanhouding hebben bemoeid.