Gemeente Aalburg


Openbare aanbesteding WMO
schoonmaken.jpg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalburg zal overgaan tot een openbare aanbesteding van de huishoudelijke verzorging Wmo.

Openbare aanbesteding Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Aalburg zal overgaan tot een Openbare aanbesteding inzake:

Huishoudelijke verzorging (Hv) ten behoeve van de Gemeente Aalburg

Aanbestedende dienst:

Aanbesteder : sector Inwoners gemeente Aalburg,

Contactpersoon: J.F.Lubbers-Blad, beleidsmedewerker welzijn

Adres : Grote Kerkstraat 32, Wijk en Aalburg

Telefoon : 0416 698722

Telefax : 0416 693474

E-mail : j.lubbers@aalburg.nl

Aanbestedingsprocedure :

Gelet op het feit dat de grootste waarde van de huishoudelijke verzorging van de Wmo onder categorie 25 (Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening) en/of categorie 27 (Overige Diensten) van de categorische indeling van de diensten binnen de BAO valt, is een procedure met een beperkt regime (2B dienst) toereikend voor deze aanbesteding. Vanwege de relatieve onbekendheid met deze vorm van dienstverlening en de wens om een heldere procedure te volgen waarbij de verwachtingen over en weer duidelijk zijn, is gekozen voor een uitgebreide 2B procedure. Deze uitgebreide 2B procedure geeft de gemeente Aalburg vorm in een Openbare procedure, met publicatie via de website www.aalburg.nl, een advertentie op de gemeentepagina in het Kontakt en een advertentie in het Brabant Dagblad van 7 augustus 2006.

Aard van de opdracht:

Door middel van deze aanbesteding wenst de gemeente Aalburg te komen tot het contracteren van organisaties die kunnen voldoen aan de eisen met betrekking tot uitvoering van de huishoudelijke verzorging binnen de gestelde beleidsdoelstellingen in relatie tot de Wmo. De gemeente heeft ervoor gekozen de uitvoering van de Wmo zo dicht mogelijk te laten aansluiten bij de lokale omstandigheden en behoeften. De gemeente is er verantwoordelijk voor wie waarvoor, in welke mate, in welke omstandigheden en onder welke voorwaarden voor welke vorm van verzorging in aanmerking komt.

Om in de behoeften van de burgers te voorzien zijn op basis van het aantal burgers dat op 01-05-2006 huishoudelijke verzorging ontving in de gemeente Aalburg, de volgende categorieën huishoudelijke verzorging gedefinieerd:

Categorie 1: Huishoudelijke werkzaamheden.

Categorie 2: Huishoudelijke werkzaamheden met lichte ondersteuning in de regievoering van de huishouding.

Categorie 3: Huishoudelijke werkzaamheden met ondersteuning binnen een ontregelde huishouding

.

Om de kwaliteit van de uitvoering van deze onderscheiden diensten te kunnen waarborgen, kiest de gemeente Aalburg voor het contracteren van alle organisaties die minimaal aan de categorieën 1 en 2 kunnen voldoen waarbij onderaanneming, c.q. een combinatie van organisaties is toegestaan als de inschrijver niet zelfstandig aan de volledige opdrachtvraag kan voldoen.

De voor huishoudelijke verzorging geïndiceerde burger kan diensten afnemen van iedere aanbieder (met wie een raamovereenkomst is afgesloten) die het meest past bij de kwalitatieve wensen van deze burger. De opdrachtgever verstrekt aan voor verzorging geïndiceerde burgers informatie over de beschikbare aanbieders met een raamovereenkomst.

Omvang van de opdracht:

Voor de inkoop van huishoudelijke verzorging (Hv) zijn, voor het jaar 2007 de volgende uren Hv geraamd volgens informatie CAK, cijfers 2005:

Hv 1 : 14.164 uur

Hv 2 : 12.043 uur

Deze cijfers gelden puur ter indicatie en hieraan kunnen geen enkele rechten worden ontleend.

Aanvang van de dienstverlening:

De beoogde ingangsdatum van de raamovereenkomsten is 1 januari 2007, met een looptijd van 2 jaar met een optie tot het verlengen van de overeenkomst met 2 x 1 jaar

Inschrijven door Combinaties:

Inschrijven door combinaties is toegestaan. Voor aanvullend informatie dienaangaande wordt verwezen naar het bestek.

Aanvraag aanbestedingsdocumentatie:

Het bestek Aanbesteding huishoudelijke verzorging ten behoeve van de gemeente Aalburg, waarin de economische en technische eisen worden beschreven, waaraan inschrijvers dienen te voldoen, kan uitsluitend per e-mail aangevraagd worden bij bovengenoemde contactpersoon. Het bestek wordt u dan kosteloos per post toegezonden.

U kunt het bestek ook onderstaand downloaden.

Planning van de aanbesteding:

Publicatie aanbesteding

7 augustus 2006

Sluitingsdatum aanmelding gegadigden en versturen van het bestek

5 september 2006

Sluitingsdatum indienen schriftelijke vragen

20 september 2006

Nota van Inlichtingen

27 september 2006

Sluitingsdatum indienen offertes

5 oktober 2006 om 12:00 uur

Voorlopige gunning of afwijzing


1 november 2006

Definitieve gunning

21 november 2006

Contracten tekenen

22 november 2006 tot 1 december

Ingangsdatum Contracten


1 januari 2007

Selectie- en gunning:

Op basis van een set eisen om te kunnen beoordelen of de inschrijver in staat is de Hv te kunnen uitvoeren zoals in de Wmo bedoeld is, wordt de geschiktheid van iedere inschrijver getoetst. Iedere inschrijver die voldoet aan de genoemde eisen komt in aanmerking voor een raamovereenkomst. Een nadere detaillering van deze eisen staat vermeld in het bestek.

Nadere inlichtingen:

Verzoeken om informatie over de procedurele of inhoudelijke aspecten van de aanbesteding kunnen schriftelijk worden ingediend totuiterlijk 20 september 2006. Deze verzoeken worden gericht aan bovengenoemde contactpersoon, onder vermelding van Aanbesteding inkoop Hv.

Telefonische vragen worden niet in behandeling genomen. Vragen die na 20 september 2006 worden ontvangen, worden niet meer in behandeling genomen.

Aanvullende informatie:

Bij het opstellen van het bestek heeft de gemeente Aalburg intensief samengewerkt met de aanbestedende dienst van de gemeente Breda. Dit heeft geresulteerd in een bestek dat grote overeenkomsten vertoont met het bestek van de gemeente Breda.


* Bestek Huishoudelijke Verzorging Aalburg.pdf