Ingezonden persbericht

Geachte redactie,

Hierbij de vragen die wij hebben voorgelegd n.a.v. de beloning die het ministerie van verkeer en waterstaat betaald aan de nieuwe A2 tunnel projectleider.

In het nieuwsbericht van L1 wordt een bedrag genoemd van 1.800 euro per dag. Omgerekend naar een full time baan betekend dit een salaris ad 432.000 euro op jaar basis. Dit is ruim 2,5 x zo het salaris van de minister-president.

Wij vinden een dergelijke beloning dan ook buitenproportioneel en onacceptabel.

Met vriendelijke groet,

John Steijns, fractie voorzitter Stadsbelangen Mestreech telf.043-3617496

Rondvraag:

Geachte wethouder Hazeu,

Via L1-nieuwsberichten hebben wij de hoogte van de beloning vernomen die het Ministerie van Verkeer en Waterstaat zal betalen aan de projectleider van de A2-tunnel. In dit zelfde bericht geeft Gedeputeerde M.Vestjens in zijn reactie aan dit bedrag "te hoog" te vinden omdat hij ervan uit ging dat de nieuwe projectleider niet meer dan zijn huidige salaris zou krijgen.

Indien inderdaad sprake is van een beloning ad 1.800 euro per dag, dan betekend dit omgerekend naar een full timme functie dat de project leider ruim 2,5 x zoveel ontvangt als het salaris van de minister-president.

Bent u het met ons eens dat de beloning -zoals genoemd in het nieuwsbericht- buitenproportioneel is?

Bent u het met ons eens dat een beloning welke op full time basis het salaris van de minister president ruim 2,5 x overstijgt on acceptabel is?

Kunt u aangeven welke mogelijkheden er zijn om de beloning bij te stellen overeenkomstig het salaris dat de nieuwe A2 tunnel projectleider in zijn oude functie heeft genoten?

Met vriendelijke groet,

John Steijns, fractie voorzitter Stadsbelangen Mestreech

john.steijns@gemeenteraadmaastricht.nl