Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 22-09-2006

TILBURG, 22 september 2006

Man aangehouden voor diverse feiten

TILBURG In de Jacob van Oudenhovenstraat heeft de politie gisteravond, een 34 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling, rijden onder invloed en vuurwapenbezit. Surveillerende agenten troffen de 34 jarige Tilburgse automobilist, tegen 18.30 uur aan
In de Jacob van Oudenhovenstraat. Onderzoek wees uit dat de man onder invloed van alcohol een bestelbus bestuurde. De man ontkende gereden te hebben en weigerde daarom alle medewerking. Tijdens het onderzoek aan het bureau bleek dat de man ook als verdachte kon worden aangemerkt voor huiselijk geweld. Zijn 45 jarige partner deed aangifte van mishandeling. De verdachte zou haar in de afgelopen maanden meerdere keren geslagen hebben. In de woning van de verdachte troffen agenten twee vuurwapens met munitie aan. De wapens werden in beslag genomen.

Politie verricht zes aanhoudingen tijdens horecanacht

TILBURG Agenten die belast waren met het horecatoezicht hebben afgelopen nacht in totaal zes aanhoudingen verricht. Ook werden er drie bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen.

Vanmorgen rond 04.00 uur hebben agenten op het Piusplein en 25 jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging en openbare dronkenschap. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, wilde een horecagelegenheid binnen op het Piusplein. Toen dat niet mocht werd hij opstandig en bedreigde een 23 jarige medewerker. Deze medewerker deed aangifte waarna de politie de man overbracht naar het bureau. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

In de Heuvelstraat te Tilburg hebben agenten vanmorgen, tegen 02.00 uur, drie Tilburgers aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen van 19, 20 en 24 jaar waren kort daarvoor betrokken bij een vechtpartij in de Veemarktstraat te Tilburg. De politie kwam in actie na melding van de medewerkers van het cameratoezicht.

Anderhalf uur later werden in de Heuvelstraat twee Tilburgers aangehouden voor hetzelfde feit. De mannen, van 22 en 24 jaar, waren eerder betrokken geweest bij een vechtpartij in de Juliana van Stolbergstraat. De 22 jarige man verzette zich tijdens zijn aanhouding. Met gepast geweld lukte het de agenten de man onder controle te krijgen. Tijdens de aanhouding beledigde de verdachte een van de angenten. Tegen de mannen wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt straatroven

TILBURG: Een 22-jarige Tilburger heeft vanmorgen bij de politie aangifte gedaan dat hij vannacht omstreeks 05.15 uur door twee nog onbekende mannen op de Berkdijksestraat beroofd is van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer verklaart dat hij een vriend aan het bellen was toen twee mannen op hem af kwamen gelopen. Een van de mannen vroeg of die de GSM-telefoon even mocht lenen om te bellen. Hij weigerde dit. Hierna werd hij door een van de daders in een halsgreep werd genomen waardoor zijn ademhaling werd bemoeilijkt. Ook kreeg hij enkele klappen op zijn borst. Het slachtoffer liet daarop zijn GSM-telefoon merk Sony Ericson op de grond vallen. Dit werd door een van de rover opgepakt waarna ze wegredenen in de richting van de Laarstraat. Het zou gaan om twee mannen met een Noord Afrikaans uiterlijk, leeftijd circa 20 a 30 jaar.

Bussen besmeurd met graffiti

TILBURG: Op een terrein aan de Fatimastraat zijn vannacht vijftien bussen ondergespoten met graffiti . De vernielingen zijn gepleegd tussen gisteravond 21.00 uur en vannacht 01.15 uur. De vernielingen werden ontdekt door een medewerker. Het gaat om veertien tourbussen en één stadsbus. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Motorrijder en passagier gewond bij verkeersongeval

GOIRLE: Een 54-jarige motorrijder uit Tilburg is gisteravond omstreeks 20.00 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Rillaersebaan en de Haya van Somerenstraat gewond geraakt. De motorrijder kreeg op de kruising geen voorrang van een automobilist, een 24-jarige man uit Schaijk, die over de Rillaersebaan reed. De motorrijder kwam deze kruising opgereden vanaf de Haya van Somerenstraat. Het slachtoffer liep een open been en een enkelfractuur op. Hij werd door de ambulance overgebracht naar het St. Elisabeth ziekenhuis. Achterop de motor zat de dochter van de bestuurder, zij liep een verwonding aan een van haar voeten op. De tenen daarvan moesten gehecht worden.

Gestolen fiets duikt na vier jaar weer op zelfde plaats op

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.00 uur op de Gasthuisring een 21-jarige Tilburger aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen damesfiets. Hij vertelde dat hij de fiets van een onbekende jongen had gehad. Hij zou daar nog 20 euro voor betalen, maar had dat nog niet gedaan. De fiets was in oktober 2002 gestolen, vanaf de Gasthuisring. De politie maakt proces-verbaal op van heling.

Auteur: Desiree Brabers