Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, 22 september 2006 / LS

RAAD VAN ECONOMISCH ADVISEURS (REA) BRENGT ADVIES UIT AAN TWEEDE KAMER OVER MILJOENENNOTA

De Raad van Economisch Adviseurs (REA) heeft op vrijdag 22 september 2006 het advies 'Miljoenennota 2007: De vergrijzing is een verborgen zegen' aangeboden aan de Tweede Kamer.

In zijn advies over de Miljoenennota 2007 gaat de Raad in op de economische consequenties van vergrijzing. Het vigerende debat over het economische beleid en vergrijzing wordt te vaak versmald tot een discussie over de lasten en mogelijke onbetaalbaarheid van publieke arrangementen. De baten worden bewust dan wel onbewust verwaarloosd. Het gevaar van een onvolledig beeld is dat de toekomst te angstig tegemoet wordt getreden of dat onvolledig gebruik wordt gemaakt van de vermogensbronnen die de gevolgen van vergrijzing kunnen verzachten dan wel opheffen.

De REA bestaat uit de volgende leden:
- Prof. dr. W.H. Buiter (voorzitter REA; London School of Economics and Political Science, Chair in European Political Economy in the European Institute; Universiteit van Amsterdam, hoogleraar aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie);
- Prof. dr. S.C.W. Eijffinger (Universiteit van Tilburg, hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen; en Erasmus Universiteit Rotterdam, hoogleraar aan de Faculteit der Bedrijfskunde); - Prof. dr. C.G. Koedijk (Erasmus Universiteit Rotterdam, hoogleraar aan de Faculteit der Bedrijfskunde);
- Prof. dr. J. Hartog (Universiteit van Amsterdam, hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde);
- Prof. dr. A. van Witteloostuijn (Rijksuniversiteit Groningen, hoogleraar aan de Faculteit der Economische Wetenschappen); - Dr. H.P. van Dalen (secretaris REA, Erasmus Universiteit Rotterdam, instituut Sociaal Economisch Onderzoek Rotterdam, SEOR)



Tweede Kamer der Staten Generaal