Time : 14:13:28
Date : 22 September 2006
Sender Name: Kabinet Dirk Van Mechelen

GRUP voor bedrijventerrein Portaal Lammerdries te Olen voorlopig vastgesteld

Persmededeling van Dirk Van Mechelen
Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening
---
Dirk Van Mechelen creëert ruimte voor economie: GRUP voor gemengd regionaal bedrijventerrein "Portaal Lammerdries" te Olen voorlopig vastgesteld

---

Op voorstel van Vlaams minster Van Mechelen stelde de Vlaamse Regering het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) bedrijventerrein "Portaal Lammerdries" te Olen voorlopig vast. Deze beslissing kadert in de ontwikkeling van het Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA), waarbij de komende jaren circa 800 hectaren bijkomende bedrijfsterreinen ontwikkeld zullen worden.

Het terrein Lammerdries is een verlaten militair domein van ongeveer 5 ha dat volledig ingesloten is door bedrijvigheid. Dankzij dit RUP zal deze zone in de toekomst ruimte bieden voor ondernemingen.

Minister Van Mechelen schetst het belang van deze beslissing: " Dit RUP is, net als het bedrijventerrein Beverdronk te Grobbendonk, een concrete uitwerking van het Economisch Netwerk Albertkanaal. Met dergelijke nieuwe bedrijventerreinen willen we de logistieke as tussen Antwerpen en Aken verder valoriseren. Deze nieuwe ruimte voor bedrijven zal resulteren in bijkomende jobs en extra toegevoegde waarde voor de Kempen en Vlaanderen."


---
Voor meer info:
Kabinet Vlaams minister Dirk Van Mechelen
Persdienst: Philippe Heyvaert en Sabine Van Dooren Tel.: 02/552.67.35 GSM: 0495/23.16.90 Fax: 02/552.67.01 e-mail: persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be