Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 22 september

BERGEN OP ZOOM, 22 september 2006

Man bedreigd na beet van hond

ROOSENDAAL: Op donderdagmiddag liep een 61-jarige Roosendaler over de Rodenbachlaan, toen hij in zijn been werd gebeten door een hondje. De man trapte ter verdediging naar de hond. Hij hield aan de beet een kleine verwonding over. De eigenaar van de hond bedreigde de man hierop. De politie nam aangifte op van bedreiging.

Eén gewonde bij kettingbotsing

WOUW: Op donderdagmiddag omstreeks 16.45 uur gebeurde er een ongeval op de Rijksweg A58. Een 65-jarige vrouw uit Lage Mierde moest omwille van de verkeerssituatie remmen. Een 42-jarige vrouw uit Etten-Leur, die in de auto achter haar reed remde op tijd. De daaropvolgende 36-jarige automobiliste uit Oud gastel kon echter niet op tijd remmen en reed tegen de auto van de vrouw uit Etten-Leur aan. Hierdoor schoof deze door en kwam tot stilstand tegen de auto van de 65-jarige vrouw. Een inzittende van de vrouw uit Etten-Leur, een 16-jarige jongen, heeft bij het ongeval nekletsel opgelopen.

Man aangehouden na mishandeling

ROOSENDAAL: Op donderdag kwam aan het begin van de avond een 28-jarige man uit Roosendaal aan het politiebureau wegens mishandeling. De politie heeft aangifte opgenomen van de man. Hierin verklaarde hij in de Molenstraat met een bijtende vloeistof in het gezicht te zijn gespoten en vervolgens te zijn geslagen door twee bekenden. Aanleiding voor de mishandeling is onduidelijk. De politie kon in de omgeving van het politiebureau vervolgens een 18-jarige man uit Roosendaal aanhouden. Hij is verhoord en in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na mishandeling op snelweg

HOOGERHEIDE: Een 55-jarige man uit Tilburg reed op donderdagavond over de Rijksweg A4 richting Bergen op Zoom. Op een gegeven moment ontstond er een aanrijding tussen de man en een 36-jarige automobilist uit Arnemuiden. De laatstgenoemde werd erg kwaad en zou hierbij de 55-jarige man hebben vastgepakt en geslagen. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling en heeft de 36-jarige man aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een dagvaarding.

Meisje rijdt zonder bromfietscertificaat met scooter tegen hek

OUDENBOSCH: Op donderdagavond gebeurde er een ongeval op de Wielerbaan. Een 17-jarig meisje uit Etten-Leur reed op een scooter, toen ze de controle over het stuur verloor. Ze reed vervolgens tegen een hekwerk aan. Ambulancepersoneel nam haar ter controle mee naar het Franciscus ziekenhuis. Het meisje bleek niet in bezit te zijn van een bromfietscertificaat. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op wegens rijden zonder certificaat en roekeloos rijden.

Jongeman aangehouden na mishandeling vrouw

BERGEN OP ZOOM: Een 18-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is op donderdag aan het begin van de avond mishandeld aan het Piusplein. De vrouw kwam een groep bekenden tegen die op haar scholden. Bij deze groep vrouwen kwam op een gegeven moment een man staan. Ook hij is een bekende van het slachtoffer. Hij heeft haar vervolgens meerdere malen geschopt. De politie heeft op het Piusplein een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom aangehouden voor deze mishandeling. De politie heeft aangifte opgenomen van de vrouw. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. In overleg met justitie zal worden besloten wat zijn straf zal zijn.

Man aangehouden na vernieling

OUDENBOSCH: De politie kreeg op donderdagavond melding van een vernieling aan de Zandeweg. De 30-jarige bewoonster van het pand had ruzie met een bekende. De man werd hierop erg boos en een ruit aan de voorzijde van het huis. De 31-jarige man uit Bergen op Zoom meldde zich korte tijd later op het politiebureau in Oudenbosch. Hij is verhoord en na verhoor in vrijheid gesteld. tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw gewond na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Een 67-jarige vrouw uit Bergen op Zoom reed op vrijdagochtend over de Oude Moerstraatsebaan. Bij de kruising met de Mraconilaan-Noord, verleende de vrouw vermoedelijk geen voorrang aan een 45-jarige automobiliste uit Breda. Er ontstond een aanrijding waarbij de 67-jarige hoofd- en beenletsel opliep. Ze is per ambulance overgebracht naar het Lievensberg Ziekenhuis. De 45-jarige bestuurster bleef ongedeerd. De auto van de Bergse auto raakte total loss. De andere auto had schade aan de voorzijde.

Autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Tussen donderdagmiddag en vrijdagochtend is er vanaf een parkeerplaats aan het Bunthof een auto gestolen. Het gaat om een beige Toyota Starlet met kenteken TZ-41-XT. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie stelt onderzoek in na mishandeling jongen (14)

OUDENBOSCH: Op donderdagmiddag is een 14-jarige jongen uit Fijnaart mishandeld aan de Pagnevaart. Twee leeftijdsgenootjes en tevens bekenden van het slachtoffer mishandelden hem zonder enige reden door hem van zijn fiets af te schoppen en hem vervolgens te schoppen en te slaan. De jongen hield hieraan onder andere een blauw oog en een gekneusde neus over. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling en stelt een onderzoek in.

Man op gestolen fiets aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagmiddag een fietscontrole aan de Laan van Europa. Hierbij bleek dat de fiets van een 20-jarige man uit Roosendaal gestolen te zijn. De politiemedewerker zag dat het slot van de fiets was doorgeslepen en hield de man aan. De fiets is meegenomen naar het politiebureau en bleek op woensdag 23 augustus gestolen te zijn aan de Abeliadonk. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De fiets zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Mannen aangehouden voor rijden in onverzekerde auto

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde op donderdagavond aan de Rooseveltlaan een auto. Hierbij bleek dat de bestuurder zich niet kon identificeren. Hij was niet in bezit van een rijbewijs en de auto was niet verzekerd. Ook de bijrijder kon zich niet identificeren. In het voertuig werd een steekwapen en inbrekersgereedschap gevonden. De 18-jarige man uit Bergen op Zoom en de 25-jarige man uit Bergen op Zoom zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Ook de eigenaar van de auto is verhoord in verband met het niet verzekerd zijn van zijn auto. Na verhoor is het drietal in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg