Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 22 september

BREDA, 22 september 2006

Politie onderzoekt overval op woning

BREDA: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval op een woning aan het Kastanjeplein. Donderdagavond rond 23:30 uur werd er bij een woning aan het Kastanjeplein aangebeld. Toen er werd opengedaan drong een gemaskerde man de woning binnen. De man was op zoek naar één van de bewoners en eiste van hem een geldbedrag. Kort daarop kwamen er nog meerdere daders de woning binnen en werd het slachtoffer mishandeld. Zonder buit zijn zij vervolgens vertrokken. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Politie houdt snelheidscontroles

PRINSENBEEK: De politie heeft donderdag aan de Schutsestraat een snelheidscontrole gehouden. De radar registreerde de snelheid van bijna 800 passanten. Van hen reden er 130 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

BAVEL: De politie heeft donderdag aan de Lange Bunder een snelheidscontrole gehouden. De radar registreerde de snelheid van ruim 200 passanten. Van hen reden er 42 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

ULVENHOUT: De politie heeft donderdag aan de Rouppe van der Voortlaan een snelheidscontrole gehouden. De radar registreerde de snelheid van bijna 1000 passanten. Van hen reden er 34 harder dan de toegestane maximum snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.

Jeugdige dievegges aangehouden

BREDA: Bij een kledingwinkel aan de Barones zijn donderdagavond twee minderjarige meisjes aangehouden na diefstal van kleding. Het 16-jarige tweetal was er zonder te betalen vandoor gegaan met een legging. De politie heeft hen overgebracht naar het bureau. Na verhoor is het duo overgedragen aan hun ouders. In overleg met het openbaar ministerie zal worden besloten hoe de zaak wordt afgedaan.

Harley Davidson gestolen

BREDA: Aan de Kruisvoort is donderdagavond een motorfiets gestolen. De eigenaar parkeerde het voertuig rond 19:30 uur in een parkeervak. Toen hij rond 20:40 uur na een bezoekje aan een winkel terug kwam was de zilvergrijze Harley Davidson gestolen. Het kenteken van de motor is MY-30-SX. Op de tank en op de spatborden zit een rood/oranje bies. De politie heeft de motor internationaal gesignaleerd.

Rijden onder invloed

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Lunetstraat een 48-jarige inwoner van Breda aangehouden. De automobilist bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij een waarde van 480 ug/l op het ademanalyseapparaat. Met een rijverbod van 4 uur is hij na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt Bredanaren aan na vernieling

BREDA: Bij een horecagelegenheid aan de Reigerstraat heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee inwoners van Breda aangehouden. Rond 02:30 uur werd het tweetal, 21 en 27 jaar oud, het café uitgezet, nadat zij binnen ruzie hadden gemaakt met andere stappers. Daarbij vernielden zij een deel van het interieur van de zaak. De eigenaar van de horecagelegenheid heeft aangifte gedaan van vernieling. Na verhoor is het duo heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Bredanaar aangehouden na belediging agent

BREDA: Aan de Catharinastraat is vrijdagmorgen een 22-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man liep rond 03:00 uur met ontbloot bovenlichaam door het Valkenbergpark en was kort daarvoor betrokken geweest bij een opstootje tussen meerdere personen aan de Reigerstraat. Daarbij was hij door agenten de binnenstad uitgestuurd om verdere escalatie te voorkomen. Korte tijd later kwam hij weer terug en beledigde een politieagent. De dronken Bredanaar is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal bestelauto

ETTEN-LEUR: Aan de Klaroenring is in de nacht van donderdag op vrijdag een donkerblauwe bestelauto gestolen. De Peugeot Partner is voorzien van het kenteken VX-JV-19. De politie heeft de auto internationaal gesignaleerd.

Politie team Tuinzigtlaan houdt bromfietscontrole

BREDA: De politie van het team Tuinzigtlaan heeft donderdag, samen met het verkeershandhavingsteam en het scooterteam, een bromfietscontrole gehouden in de wijk Princenhage. De controles vonden plaats op de Princenhagelaan, bij de kruising met de Liesboslaan em de hoek Haagweg en Esserstraat. Agenten schreven in totaal 55 bekeuringen uit aan bromfietsers: geen certificaat bij zich (12), Niet in bezit van certificaat (2), Geen verzekering, Te veel vermogen (21), Geen helm dragen (13) Geen ID bij, Diverse overtredingen (5). Ondanks de aanwezigheid van negen geuniformeerde politieagenten op de controleplaats negeerden 12 automobilisten aan de Princenhagenlaan het gebod tot volgen aangegeven richting negeerde en in plaats van rechtdoor toch rechts- of linksaf reden. Zij ontvangen binnenkort een bekeuring in de brievenbus. Bij de controle op de Haagweg werd 22-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man reed zonder rijbewijs en helm op een motorfiets en had onder zijn zadel ook nog een verboden wapen (mes) liggen. De motorfiets en het wapen zijn in beslag genomen.

Auteur: Henk Snepvangers