Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/09/06)

OOSTERHOUT NB, 22 september 2006

Gevallen man overleden (zie ook persbericht 18-09-2006)

OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 21 september op vrijdag 22 september is in een ziekenhuis een 31-jarige man uit Oosterhout overleden.
De man was maandagochtend 18 september rond 06.30 uur gevonden onderaan het talud van de Vrachelsebrug in de Pieter Stastokstraat. Het slachtoffer was op dat moment buiten kennis en is in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis.
De politie vermoedt dat de man via het talud een kortere weg heeft willen nemen en daarbij zeer ongelukkig ten val is gekomen.

Insluiper en inbreker maken autos buit

KAATSHEUVEL: De politie ontving vrijdag 22 september twee meldingen van insluiping in woningen aan de Meierijlaan. In beide woningen was sprake van een dichte, maar niet-afgesloten deur. De politie vermoedt dan ook dat de dief door te hengelen (met een ijzerdraad via de brievenbus) of te flipperen (met een creditcard tussen deur en slot) de deur heeft weten te openen. Uit één woning verdween een tas met daarin onder andere een portemonnee en sleutels. Deze tas is in de loop van de ochtend teruggevonden in de omgeving van de Oosterwijklaan.

Bij de tweede woning maakte de dief behalve een mobiele telefoon en een tas ook autosleutels buit. Toen de bewoner ging kijken of zijn auto nog in de straat stond, bleek ook de auto te zijn verdwenen. Het betreft een zwarte Toyota Corolla, voorzien van het kenteken NL-PV-34. De auto staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. Ook in dit geval is de tas overigens teruggevonden in de omgeving van de Oosterwijklaan.
De politie doet onderzoek naar de insluipingen.

DONGEN: In de nacht van donderdag 21 september op vrijdag 22 september is ingebroken in een woning aan de Lage Ham. Door gaatjes in een raamkozijn te boren en via die gaatjes de raamgrendel te verschuiven wist(en) de inbreker(s) de woning te betreden. Uit de woning werden een digitale fotocamera en een sleutelbos weggenomen. Ook de auto van de bewoners, die op de oprit geparkeerd stond, is weggehaald. Het gaat om een zilverkleurige Volkswagen Fox, voorzien van het kenteken 43-SG-XT. De politie doet onderzoek naar de woninginbraak en heeft onder andere een buurtonderzoek en een sporenonderzoek gehouden.

Preventie
Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk om binnen te komen! Een inbreker werkt namelijk het liefst snel en ongezien. Daar liggen dus kansen om met preventie iets tegen inbraak te doen. Zorg ervoor dat een inbreker veel werk moet verzetten om binnen te komen. Als hij veel tijd nodig heeft, is de kans groot dat hij gezien wordt. Insluiping is eenvoudig te voorkomen door een deur niet alleen dicht, maar ook op slot te doen. Gaatjes boren is te voorkomen door raamhendels te plaatsen die voorzien zijn van een vergrendelknop of een slot.
Met een aantal eenvoudige maatregelen kan het inbrekers al behoorlijk lastig gemaakt worden. Kijk voor meer informatie hierover op onze website: www.politiemwb.nl

Verwarde man aangehouden na slaan politieman

WAALWIJK: Vrijdag 22 september rond 05.20 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een verwarde man rondhing op een bedrijfsterrein aan de Biesbosweg. De man zou steeds voor vrachtwagens springen en zo proberen te verhinderen dat ze vertrekken.
De officier van dienst van de politie trof de man op de Sluisweg aan en probeerde hem aan te spreken. Het bleek te gaan om een 46-jarige Pool. De man reageerde echter verward en sloeg de politieman. Daarop werd hij door twee andere agenten aangehouden. De geslagen politieman deed aangifte van mishandeling.
De Pool heeft de nacht in de cel doorgebracht. Hij gaf vrijdag tijdens het verhoor aan zich niks te kunnen herinneren. Wel wilde hij excuses maken aan de politieman. Na overleg met Justitie kreeg de man een boete van EUR 250,- opgelegd. Nadat hij de boete betaald had, is hij in vrijheid gesteld.

Bebloede man blijkt ruit te hebben vernield

WERKENDAM: Donderdag 21 september rond 23.40 uur kreeg de politie de melding dat er een bebloede man op straat lag, op de Graaff. Ter plaatse trof de politie een bebloede man aan die moeilijk aanspreekbaar was. Het slachtoffer, een 30-jarige inwoner van Werkendam, was gewond aan zijn arm en is per ambulance naar een ziekenhuis in Gorinchem gebracht. Uit onderzoek bleek dat de man ruzie had gehad met een familielid dat in de Floreffestraat woont. Hij had de ruit van de toegangsdeur vernield en was daarbij gewond geraakt. De bewoner, een 60-jarige man uit Werkendam, deed aangifte van vernieling.

Rozenverkoper op de bon

ALMKERK: Dankzij een oplettende getuige betrapte de politie donderdag 21 september op de Korf een man, die zonder geldige vergunning rozen verkocht. De man, een 19-jarige inwoner van Rijswijk (ZH), bleek niet in het bezit te zijn van een ventvergunning en werd daarom bekeurd voor venten zonder vergunning. Hij deed afstand van de rozen.

Man aangehouden na rijden onder invloed

HULTEN: Politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 21 september op vrijdag 22 september rond 00.30 uur op de Rijksweg een automobilist. Omdat de man, een 51-jarige man uit Den Bosch, onder invloed van alcohol was, moet hij mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 365 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Politie houdt verkeerscontroles

WAALWIJK: Tijdens een verkeerscontrole op de Taxandraiweg heeft de politie donderdagmiddag 21 september 14 bekeuringen uitgeschreven:
- 5 voor te hard rijden

- 7 voor het niet dragen van de autogordel
- 1 voor niet-handsfree bellen

- 1 voor rijden in een geslotenverklaring (Heulstraat).

GEERTRUIDENBERG: Na klachten van omwonenden hield de politie donderdag 21 september een verkeerscontrole op de Stationsweg. Daarbij zijn in totaal 10 bekeuringen uitgeschreven:

- 4 voor te hard rijden

- 4 voor het niet dragen van de autogordel
- 1 voor rijden zonder geldige APK

- 1 voor onnodig claxonneren.

OOSTERHOUT: Tijdens verkeerscontroles op de Slotlaan, de Pasteurlaan en de Hoofseweg heeft de politie van het team Oosterhout donderdag 21 september in totaal 62 bekeuringen uitgeschreven.
Tijdens de controle op de Slotlaan, donderdagochtend, werden in totaal 10 bekeuringen uitgeschreven, voor onder andere rijden op de stoep en rijden tegen de rijrichting in. Donderdagochtend werd bovendien gecontroleerd op de Pasteurlaan. Daar kregen in totaal 21 weggebruikers een bekeuring: 16 voor niet dragen van de autogordel, 4 voor niet-handsfree bellen en 1 voor rijden zonder geldig rijbewijs. Donderdagmiddag stond de controleploeg op de Hoofseweg. Daar kregen 31 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Speerpunten waarop de politie de komende tijd extra toezicht houdt zijn: gordel, roodlicht, alcohol, snelheid en helm.

Auteur: Leonie van Ooijen