NMBS

Nieuwe jobsite spoorwegen gigantisch succes

22/09/2006

Meer dan 5 300 sollicitanten in 1 week tijd

De teller van het aantal hits op de nieuwe internetsite www.despoorwegenwervenaan.be staat na een week op meer dan 200 000. Sommige dagen werd de startpagina meer dan 50 000 keren aangeklikt. Het succesverhaal wordt nog mooier als wordt gekeken naar het aantal inschrijvingen: vrijdagmiddag hadden al 5 364 kandidaten een online ingevuld formulier doorgestuurd en dus gesolliciteerd voor een spoorwegjob.

De belangstelling voor de site gaat gelijk op aan beide zijden van de taalgrens, maar het aantal Franstalige kandidaturen ligt duidelijk hoger dan de Vlaamse: 3 380 tegen 1 984. Er zijn sollicitaties voor alle mogelijke open profielen. Meer dan 1 300 mensen zien een job als onderstationschef duidelijk zitten, voor de functie van gespecialiseerd veiligheidsagent stuurden 1 450 kandidaten een sollicitatieformulier door. Een kleine 1 000 technici schreef zich in en bijna 600 mensen gaven zich afgelopen week op als kandidaat-treinbegeleider. Ook hoog-geschoolden, waaronder 400 ingenieurs, voelen zich aangesproken.

De jobsite werd een week geleden gelanceerd in het kielzog van de spraakmakende aanwervingscampagne met advertenties in de gedrukte media, affiches, radiospots en tijdens de nacht van het openbaar vervoer, onder het motto bouw mee aan de trein van morgen. Daarin wordt telkens uitdrukkelijke verwezen naar
www.despoorwegenwervenaan.be, de volledig nieuwe jobsite van de spoorweggroep.

""