Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum

21 september 2006

Mevrouw Kuipers uit Zierikzee 100 jaar

Donderdag 21 september werd mevrouw W.H. Kuipers-Scheurkogel honderd jaar. Wethouder de heer A. Verseput feliciteerde haar in Brasserie Maritime te Zierikzee.

Mevrouw Kuipers werd geboren in Delfshaven. Haar vader was hoofdonderwijzer en voorzanger in de Nederlands Hervormde kerk te Schiedam. Hij werd 97 jaar oud. Mevrouw Kuipers was de op één na jongste uit een gezin van acht kinderen; vijf meisjes en drie jongens. Vijf van hen zijn 90 of ouder geworden. Een van haar zussen werd zelfs bijna 103.

In 1940 trouwde mevrouw Kuipers. Haar man, J. Kuipers, was registeraccountant en bedrijfseconoom en werkte onder andere bij het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (RET) te Rotterdam. Tot aan haar huwelijk heeft mevrouw Kuipers gewerkt bij de Gemeentelijke Telefoondienst (toen nog met stekkertjes en draadjes) en later bij het Gas- en Elektriciteitsbedrijf (GEB) te Rotterdam. Zij volgde cursussen Frans en Engels om ook gesprekken uit het buitenland door te verbinden.

Het echtpaar Kuipers bracht jarenlang (sinds 1948) de vakanties met de kinderen door in Renesse.

Eerst in de "Rietput" in een RTM spoorwagon, die werd beheerd door de stationschef. Later verbleven zij tijdens de vakanties in "Duinoord" aan de Oude Moolweg in Renesse en na 1955 in een "Oostenrijkse woning" langs de Duinweg.

Het echtpaar Kuipers kreeg drie zonen. De heer Kuipers overleed in 1987. Mevrouw Kuipers heeft vier kleindochters en een kleinzoon. In 1996 verhuisde mevrouw Kuipers van Rotterdam naar Zierikzee. Ze nam haar intrek in "de Vrijburg" in 't Vrije. Drie jaar geleden verhuisde zij naar "Borrendamme".