Gemeente Bernheze


Wethouders besparen tot 29 % met Het Nieuwe Rijden

Op vrijdag 22 september hebben wethouders van de gemeenten Bernheze, Cuijk, Grave, Oss, Uden en Veghel een training gevolgd in Het Nieuwe Rijden. De resultaten waren indrukwekkend. Aan de hand van goede tips van de rij-instructeur wisten de bestuurders 18 tot 29% te besparen op hun brandstofverbruik. Christ van Bree reed het zuinigst en ontving hiervoor een bokaal en de titel `Bewuste Bestuurder 2006'.

Deelnemer

Verbruik oud

(liter/100 km)

Verbruik nieuw

(liter/100 km

Besparing

dhr. Van de Ven

(Bernheze)

6.8

5.2

23.5%

dhr. Bos

7.2

5.3

26.4%

dhr. Van Bree

6.9

4.9

29%

dhr. Janssen

x

6.1


-

dhr. Perenboom

7.0

5.3

24.3%

dhr. Hoeksema

7.1

5.8

18.3%

De training is het startschot van een regionale campagne in Noordoost-Brabant, georganiseerd door het RMB, adviesdienst voor gemeenten. Zo'n 160 ambtenaren uit de deelnemende gemeenten volgen het voorbeeld van de wethouders en gaan een rijstijltraining volgen. Ook willen de gemeenten inwoners en bedrijven enthousiast maken voor deze zuinige rijstijl.

Oude gewoontes afleren
Tijdens de training hebben de wethouders een aantal van hun oude gewoontes afgeleerd. Wethouder Christ van Bree was gewend `met zijn gaspedaal te spelen, omdat je de motor wilt horen'. Deze en andere gewoontes afleren is geen makkelijke zaak, maar de deelnemers gaan het zeker proberen. Ze willen zelfs volgend jaar opnieuw op cursus om te zien of de nieuwe rijstijl nog genoeg tussen de oren zit. Hopelijk doen dan nog meer gemeenten mee, die de strijd aangaan om de wisseltrofee `Bewuste Bestuurder 2007'.

Meer weten?
Wilt u meer weten over Het Nieuwe Rijden, kijk dan op www.hetnieuwerijden.nl, www.weekvandevooruitgang.nl en www.rmb.nl.

feed