Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 19 september 2006

Battlemasters 2006 in Bitterzoet

Winnaars Battle of Amsterdam showen hun 'skills'

Op vrijdag 22 september staan de winnaars van de Battle of Amsterdam op het podium van Club Bitterzoet. Dit optreden is één van de prijzen die de jonge sterren uit de Amsterdamse straatcultuur hebben gewonnen. Daarnaast nemen ze een clip en demo op en verzorgen ze een optreden in het Amsterdams Historisch Museum tijdens de Museumnacht op 4 november 2006.

De Battlemasters 2006 zijn: Young Herra, twee jonge hiphop performers uit Amsterdam Zuid-Oost, die in de categorie rap de meeste punten scoorden, Beatbox-belofte Lil' Future uit Geuzenveld-Slotermeer en het kleurrijke dansgezelschap Game Over uit Amsterdam Noord. Vanwege de enthousiaste reacties tijdens de finale is de basketballshow van WOTS als openingsact geprogrammeerd. DJ Switch draait en de avond wordt gehost door MC Djedje.

Na de knallende Finale in de Melkweg op 8 juli jl. werden deze veelbelovende jonge artiesten benaderd door verschillende poppodia en platenlabels.

De Battle of Amsterdam is een jaarlijks terugkerend straatcultuurevenement waarbij jongeren van 12 t/m 22 jaar hun talent laten zien in verschillende disciplines. Deze strijd is een initiatief van Stichting Welzijn Binnenstad en het ISH Institute en wordt gevoerd tussen de verschillende Amsterdamse stadsdelen. Het Amsterdamse ISH Institute heeft de deelnemers door middel van workshops begeleid tijdens de voorrondes en de finale. De deelnemers die op het meeste 'respect' van het publiek konden rekenen (gemeten met een applausmeter) wonnen de begeerde titel Battlemaster 2006.

Straatcultuur is een weerspiegeling van de dynamische leefwereld van een grote groep jongeren én een manier om (multiculturele) jongeren (zelf-)respect te geven. Dat is dan ook de doelstelling van de Battle of Amsterdam; Respect verdienen & Respect geven.

Wat: Battlemasters 2006
Wie: Young Herra, Lil'Future, Game Over, WOTS, DJ Switch & MC Djedje Waar: Club Bitterzoet, Spuistraat 2, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 22 september van 20:00 tot 23:00
Toegang: Gratis

----------