TROS

Geachte redactie,

Op dinsdag 19 september jl. hebben wij onderstaand persbericht verspreid. Voor de goede orde willen wij er u op wijzen dat het interview met Ayaan Hirsi Ali reeds is opgenomen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Met vriendelijke groet,

Martine Marico

TROS afdeling Marketing & Communicatie
Postbus 28450
1202 LL Hilversum

T: 035 6715454 (ma, wo en do) of 06 53941834
E-mail: martine.marico@tros.nl


---

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-09-2006

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 22 september
Nederland 1 - 22.00 uur

REINOUT IN GESPREK MET AYAAN HIRSI ALI

Vrijdag 22 september spreekt Reinout Oerlemans in de TROS TV SHOW voormalig Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali naar aanleiding van haar autobiografie 'Mijn Vrijheid'. In verband met de strenge veiligheidseisen vindt het gesprek plaats bij de uitgeverij van Hirsi Ali te Amsterdam.

De omstreden politica woont sinds kort in het Amerikaanse Washington D.C. waar zij werkt bij het 'American Enterprise Institute'. Reinout praat met Hirsi Ali over haar jeugd in Somalië en Kenia, de afwezigheid van haar vader en de vlucht naar Nederland. Ook spreekt Hirsi Ali openlijk over haar eerste grote liefde Marco en blijkt zij nog een grote toekomstdroom te hebben.

Daarnaast bezoekt Reinout journalist en theaterproducent Henk van der Meijden thuis in Den Haag. Van der Meijden woont samen met zijn vrouw en zakenpartner Monica Strotmann in de prachtige 'Villa Ninni', waar Reinout een rondleiding krijgt. Daarna nemen ze nog een kijkje achter de schermen in Theater Carré bij 'Rembrandt de Musical', de meest recente miljoenenproductie van het echtpaar.

In de studio van de TROS TV SHOW ontvangt Reinout de Brigitte Bardot van de popmuziek, rockchick en icoon van de jaren '80: Kim Wilde. Nu, elf jaar na haar laatste album, is ze weer helemaal terug van weggeweest met het album 'Never Say Never'. Ze spreekt uitvoerig over haar kinderen en haar passie voor tuinieren. Tot slot zingt ze een vernieuwde versie van haar overbekende nummer 'You Came'.