Provincie Overijssel

Gratis met de bus in Overijssel

Job Klaassen deelde dinsdag 19 september samen met vertegenwoordigers van Flevoland en Drenthe chocolade uit om de prijs samen met de reizigers te vieren.
Vrijdag 22 september kan iedereen in Overijssel gratis gebruik maken van de bus. Zowel streek- als stadsvervoer is deze dag helemaal voor niets. Deze traktatie krijgen reizigers omdat de Provincie Overijssel een prijs heeft gekregen voor goed georganiseerd openbaar vervoer. Door een goede samenwerking met Flevoland en Drenthe sluiten de busverbindingen van en naar deze provincies goed op elkaar aan. De actie met gratis openbaar vervoer sluit tevens mooi aan bij de week van de vooruitgang. Verkeersgedeputeerde Job Klaassen deelde 19 september chocolade uit om de prijs samen met de reizigers te vieren.

De provincie Overijssel kreeg dinsdag 19 september uit handen van Milieudefensie en reizigersorganisatie ROVER de OV Tournee prijs 2006. Overijssel ontvangt de prijs omdat zij gezamenlijk met de provincies Drenthe en Flevoland het openbaar vervoer heeft aanbesteed. Door de afspraken lopen busreizigers nu geen onnodige vertragingen op als zij de provinciegrenzen oversteken.

Geen ' knip'

Door samen Flevoland en Drenthe het busvervoer in de provincie aan te besteden heeft deze provincie ervoor gezorgd dat busreizigers niet te maken krijgen met een zogeheten âknipâ, een onderbreking in het OV-netwerk tussen twee provincies. Voor busreizigers vormen West-Overijsel en Oost-Flevoland namelijk een reisgebied, net als Noordoost-Overijssel en Zuidwest-Drenthe.

OV tournee

De OV tournee prijs wordt uitgereikt tijdens de Week van de Vooruitgang die plaatsvindt van 16 tot en met 22 september. Tijdens deze week worden op initiatief van Milieudefensie en Reizigersorganisatie ROVER een aantal goede OV initiatieven in het zonnetje gezet. Een jury, onder leiding van voorzitter André Testa koos zeven prijswinnaars uit een groslijst van 33 OV-initiatieven van gemeenten, provincies en vervoersmaatschappijen.