Gemeente Borger-Odoorn


20-09-2006
FEESTELIJKE OPENING BRANDWEERKAZERNE EN AMBULANCEPOST TE BORGER

De brandweerpost Borger van de gemeente Borger-Odoorn en UMCG Ambulancezorg maken sinds juni 2006 gebruik van hun nieuwe onderkomens op een gezamenlijke locatie aan de Poolse Bevrijderslaan in Borger. Op vrijdag 22 september zal de officiële opening worden verricht door burgemeester T. Slagman- Bootsma en UMCG Ambulancezorg-directeur dhr. T. Hiddes. Genodigden zullen dan worden rondgeleid door de nieuwe gebouwen.
Zaterdag 23 september is er voor iedereen de gelegenheid om een kijkje te komen nemen bij het nieuwe onderkomen. Op deze dag zal er van 10.00 uur tot 16.00 uur een open dag worden georganiseerd met tal van activiteiten die te maken hebben met ambulancezorg en brandweer.

Tijdens de open dag is er van alles te doen en te zien op het terrein van brandweerpost Borger en UMCG Ambulancezorg. Gedurende de dag zullen er verschillende manieren van hulpverlening worden gedemonstreerd. Ook zal de brandweer laten zien hoe hun warmtebeeldcamera precies werkt. Kinderen kunnen een ballon oplaten, spelen op een springkussen of een kleurplaat maken. Op het binnenterrein wordt een ruimte ingericht met informatiestands en is er de gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. Wanneer de omstandigheden het toelaten zal ook de traumahelikopter een gedeelte van de open dag aanwezig zijn op het terrein.