Landstede


Brede School in Dronten-West stap dichterbij

De Vereniging voor Protestants Christelijk Primair Onderwijs (de PCPO) in Dronten en Landstede tekenen op vrijdag 22 september om 11.30 uur het convenant Brede school en kindercentrum.

Vanuit een sociaal pedagogische gedachte willen zij, in een gezamenlijke visie, een voorzieningenaanbod opbouwen in de vorm van een Brede School.

De heer Henk ter Wee, algemeen directeur van de PCPO en Pim Hulsman, directeur van Landstede in Harderwijk tekenen het convenant. Dit vindt plaats op het schoolplein van basisschool De Zevensprong in Dronten.

De brede school wordt gezien als een samenwerkingsverband tussen een school en instellingen uit de buurt. En heeft daarmee een vernieuwende functie in de buurt. Uitgangspunt is dat een aanbod van onderwijs, opvang, zorg, sport en cultuur toesnijdt op de behoefte van kinderen en hun ouders uit de buurt.

Landstede brengt als partner in onderwijs, welzijn en kinderopvang haar expertise in. De PCPO zal ook een wezenlijke bijdrage leveren in het opzetten van innovatieve leerwerktrajecten voor leerlingen van de beroepsopleidingen Kinderopvang en Onderwijsassistent van Landstede

De Zevensprong, aangesloten bij de PCPO, zal als eerste school van de vereniging, gaan starten met de brede school ontwikkeling. De Zevensprong gaat uit van het unieke van ieder mens en wil ieder kind zoveel mogelijk tot zijn recht laten komen.

De Zevensprong is gevestigd in Dronten West. Directeur Evert Morren: We vinden het een uitdaging om ons aanbod te verbreden, zodat we kinderen een doorgaande ontwikkeling kunnen bieden die aansluit bij de identiteit en het onderwijsconcept van de school. Te beginnen met een peuterspeelzaal en zo snel mogelijk daaropvolgend buitenschoolse opvang.

Alle ouders die onze doelstellingen kunnen en willen respecteren zijn van harte welkom om hun kind op te geven. Het is fijn dat we goede kwaliteit kunnen bieden door de intensieve samenwerking met Landstede.

Landstede wil investeren in deze brede school om onder andere zo ook opleidingsmogelijkheden voor haar studenten te creëren. Landstede streeft ernaar daar te zijn waar de deelnemers zijn om zo lokale verankering te bewerkstelligen. Landstede gaat partnerschappen aan met de omgeving en vormt zo een schakel in de ontwikkelketen.

Met deze samenwerking wordt gewerkt aan een doorlopende ontwikkellijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het doel is om per 1 januari 2007 te starten met een peuterspeelzaal, die past bij de identiteit van de PCPO en Landstede.

Hierbij wordt aangesloten bij de wijze waarop De Zevensprong haar onderwijs op grond van haar protestants christelijke uitgangspunten vormgeeft. Herkenbaar op basis van Zo zijn onze manieren. Zo staat bij het Kerstfeest niet de kerstboom, maar het Kerstverhaal centraal.

Op dinsdag 10 oktober kunnen ouders en kinderen tijdens een inloopochtend (De Zevensprong, vanaf 08.45 uur tot 10.00 uur) vast informatie krijgen over de te starten peuterspeelzaal

Landstede Kinderopvang