Gemeente Hellendoorn


Gratis openbaar vervoer op 22 september a.s.

De jaarlijkse gratis openbaarvervoerdag vindt dit jaar plaats op vrijdag 22 september. Op deze dag is een groot deel van het openbaar vervoer in Twente gratis. Alle bussen van Twents (Connexxion) en Syntus in de regio Twente - stad en streek - en de treindienst Almelo-Mariënberg zijn op deze dag gratis toegankelijk. Dit is een initiatief van Regio Twente.

Iedereen kan op 22 september - van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat - gratis gebruikmaken van de bussen van Twents en Syntus in Twente en van de treindienst Almelo-Mariënberg. Een dag gratis openbaar vervoer kan drempelverlagend werken voor potentiële reizigers. Zij kunnen op deze manier kennismaken met het moderne openbaar vervoer.

Sinds december 2005 rijden er bijna honderd nieuwe bussen, die voorzien zijn van allerlei gemakken zoals een lage instap, airco en zelfs mogelijkheden om te internetten. Bovendien rijden er vooral meer bussen in de steden, zodat het wachten op de bus tot een minimum wordt beperkt.
Indien nodig zetten de vervoerders extra voertuigen in om zo de te verwachten drukte goed te verwerken. Vorig jaar is er op zaterdag 17 september gratis openbaar vervoer geweest. Toen maakten meer reizigers gebruik van de bus in vergelijking tot een reguliere zaterdag. Dit jaar is gekozen voor een vrijdag om andere reizigersgroepen kennis te laten maken met het openbaar vervoer van nu.

Tijdens deze actie verwachten Regio Twente en de vervoerders Connexxion en Syntus dat veel inwoners van Twente gebruik gaan maken van het openbaar vervoer in Twente en dat het zal leiden tot meer nieuwe klanten. Dagelijks reizen er circa 40.000 personen met het openbaar vervoer. Dat zal op vrijdag 22 september aanzienlijk hoger zijn.