Politieberichten Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht, 22-09-2006

Valse aangifte

AMERSFOORT De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 38-jarige inwoner van Amersfoort die toegaf valse aangifte te hebben gedaan van beroving van zijn mobiele telefoon.

De man meldde zich op 6 juni bij de politie met het verhaal dat hij op de Heiligenbergerweg was beroofd van zijn mobiele telefoon. De rechercheurs konden, aan de hand van de printgegevens van de telefoon, aantonen dat de aangever gelogen had bij het doen van zijn aangifte. Hiermee geconfronteerd bekende hij valse aangifte te hebben gedaan omdat hij in geldnood zat. De verzekeringsmaatschappij, die de telefoon inmiddels had vergoed, heeft aangifte gedaan van oplichting.

De Amersfoorter kreeg een proces-verbaal en zal zich moeten verantwoorden bij de rechter.

Snelheidscontrole

HOOGLAND De Regionale Verkeersdienst heeft donderdagmorgen, van 09.45 tot 12.00 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Bunschoterstraat.

Van de 1564 passerende automobilisten reden 123 bestuurders sneller dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De top lag op 124 kilometer per uur.

Ruziezoeker aangehouden

AMERSFOORT Zagen surveillerende agenten op vrijdagmorgen om 03.00 uur dat twee mannen ruzie met elkaar hadden op het Lieve Vrouwekerkhof en dat zij met elkaar op de vuist gingen.

De agenten kwamen tussenbeide waarbij één van hen, een 30-jarige Amersfoorter, zich niet liet afkoelen en niet wilde luisteren naar de handhavers. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal.