Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Grote verkeerscontrole A12 tussen Ede en Arnhem
Publicatiedatum: 22-9-2006 9:06:26

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 september 2006 op de rijksweg A12 in de gemeenten Ede en Arnhem de verkeerscontrole `Ochtendgloren' gehouden. In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Tevens zijn bestuurders met behulp van radar gecontroleerd op snelheid.

Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen `Buunderkamp' en `De Schaars' geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden.
Bestuurders die teveel alcohol hadden gedronken ondergingen ter plaatse een ademanalyse. Een drugshond met begeleider en drugsexperts van de Regiopolitie maakten het mogelijk om verdovende middelen te onderscheppen. Een scanmobiel van de Douane scande bagage op o.a. wapens. Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde specifiek vrachtwagenchauffeurs.

Deze controle maakte deel uit van de internationale verkeerscriminaliteits controlelijn Amsterdam - Warschau (1600 km).

De resultaten van deze controles zijn afzonderlijk vermeld in het bijgevoegde actieverslagen.

Aan `Ochtendgloren' werkten ruim 110 personen mee van de regiopolitiekorpsen Gelderland-Midden en Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie parket Zwolle, Parketpolitie, Douane, Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting Zwolle, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst, Parketpolitie, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei NRW-Düsseldorf.

////