Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

22 september 2006

Raab Karcher Bouwstoffen automatiseert leveranciersintegratie

~ Intelligente software zorgt voor vertienvoudiging van informatieverwerking ~

Raab Karcher Bouwstoffen gaat samen met Calago - specialist in Information Quality Management - zijn leveranciersintegratie verder optimaliseren. Alle informatie over producten van leveranciers wordt qua structuur en inhoud uniform gemaakt via een geavanceerd leveranciersportaal in combinatie met een intelligente information quality tool. Uniek aan het portaal is dat het ook gegevens van ongestructureerde formaten, zoals pdf of webpagina's, geautomatiseerd verzamelt en in een database opslaat.

Voor de tussenhandel en klanten is het nog steeds lastig om producten op basis van productkenmerken of omschrijving te vinden en met elkaar te vergelijken. Daarnaast is het actualiseren van productinformatie en assortiment tijdrovend en kostbaar. De oorzaak hiervan is dat de samenstelling en inhoud van productinformatie per leverancier verschilt. Om vergelijkingen mogelijk te maken moet al deze informatie op een consistente manier in een homogene structuur worden verwerkt. Vanwege het arbeidsintensieve karakter van een dergelijk proces, gebeurt dit bij veel bedrijven doorgaans niet, of (ten dele) handmatig. Calago levert kennis en zelflerende intelligente tools om dit proces te optimaliseren.

"Door het nieuwe leveranciersportaal kunnen wij ervoor zorgen dat updates en nieuwe producten snel in het assortiment in te voeren zijn. Dat is iets waar bedrijven met een groot assortiment problemen bij ondervinden", aldus Jurgen Broeren, project manager en manager data & pricing bij Raab Karcher. "Bovendien ligt de productiviteit nu een factor tien hoger, hetgeen ons een gigantische tijd- en kostenbesparing oplevert."

Het huidige project van Raab Karcher Bouwstoffen en Calago is onderdeel van een breder, langlopend programma dat tot doel heeft om doorlopend complete, hoogwaardige en consistente gegevens in de database te hebben van klanten, leveranciers en natuurlijk producten van RaabKarcher.

(271 woorden)

Bericht voor de redactie

Over Raab Karcher Bouwstoffen
Raab Karcher Bouwstoffen Nederland is een dochteronderneming van Saint-Gobain, de Franse multinational met wereldwijde vestigingen. De belangrijkste peilers van Saint-Gobain zijn glas, hoogwaardige materialen en bouwmaterialen.

Saint-Gobain heeft Raab Karcher Bouwstoffen tot doel gesteld in Nederland marktleider te blijven in de toelevering van bouwmaterialen aan de professionele bouwwereld.

De organisatie die de grootste wil blijven door de beste te worden acht het van groot belang om alles te weten over bouwstoffen en de verwerking daarvan. Van de fundering tot de dakbedekking en alles wat daar tussen zit. Door op de voet te volgen wat er te koop is en wat de wensen van onze klanten zijn, streeft Raab Karcher er naar voor elk moment de juiste oplossingen te presenteren. Dat kunnen nieuwe producten zijn, met het bijbehorende advies, maar ook logistieke diensten of innovatieve marketingconcepten zoals Archihome en Inspiration. De waardevolle kennis van Raab Karcher is gebaseerd op een rijke ervaring, die teruggaat tot in de 19e eeuw.

In Nederland bedient Raab Karcher haar klanten vanuit een verkoopnetwerk met meer dan 50 vestigingen in vijf regio's: Noord, Oost, Zuid, West en Rijn, Maas & Waal. De regio's worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor te Vught. Raab Karcher Nederland heeft dus een uiterst platte en gedecentraliseerde organisatiestructuur.

Over Calago
Calago is specialist in Information Quality Management, het verzorgen en behouden van de kwaliteit van bedrijfsdata. Calago maakt informatie transparant, consistent en classificeert deze naar elke gewenste structuur. Intelligente systemen van Calago ontsluiten hoogwaardige bedrijfskennis, bedrijfsbreed. Ga voor meer informatie naar de website: www.calago.nl

Voor meer persinformatie, neem contact op met René van den Nieuwenhof, bij LEWIS: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 Email: renevdn@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations
Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com