Siemens

Persbericht

0609.817

Zoetermeer, vrijdag 22 september 2006

Veel verkocht codeslot Codoor van Siemens nu ook in Nederland leverbaar

De codesloten van Siemens zijn de logische keuze voor het eenvoudig en veilig afsluiten van deuren zonder gebruik van sleutels. Codoor is al tien jaar marktleider in Scandinavië. Siemens Building Technologies brengt de Codoor codesloten nu ook in Nederland op de markt.

De Codoor-serie past op deuren met de Euro Lock-standaard, zoals toegepast door de meeste bekende slotenfabrikanten. De leeseenheden worden rechtstreeks op de deur gemonteerd, waarbij geen grote aanpassingen noodzakelijk zijn (met uitzondering van de stroomdraden). Sleutels zijn niet meer nodig, waardoor de problemen met en de kosten voor het vervangen en kopiëren van sleutels tot het verleden behoren. Het risico op ongewenste toegang tot beveiligde gebieden is geminimaliseerd, zonder dat de dagelijkse activiteiten van bewoners en medewerkers worden gehinderd.

De Codoor-serie bestaat uit drie varianten waarmee men deuren op kosteneffectieve wijze kan beveiligen. De sloten zijn specifiek ontworpen voor gebruik binnenshuis. Dankzij hun hightech-ontwerp in roestvrij staal kunnen zij in de meeste omgevingen worden toegepast: van directiekantoren en winkels tot industriële gebouwen. Leverbaar zijn de volgende varianten:

- de CD4000, een praktisch en elegant codeslot.
- de FP4000, die de modernste biometrische technologie op het gebied van het lezen van vingerafdrukken gebruikt.

- de PD40EM, met een afstandslezer die geschikt is voor het toegangscontrolesysteem Siemens SiPass Entro.

Codoor CD4000
Het codeslot CD4000 is de eenvoudige en logische keuze voor commerciële gebouwen en woonpanden, waar men slechts een beperkt aantal deuren moet beveiligen. Deuren met een dergelijk slot worden geopend door het invoeren van een code.

Fingerprint Codoor FP4000
De Fingerprint Codoor is een nog veiliger en comfortabeler vorm van toegangscontrole. Om de deur te openen, plaatst men eenvoudig de vinger op de lezer.

Prox Codoor PD40EM
De Prox Codoor is een afstandlezer voor interne deuren. Het ontwerp is gebaseerd op het populaire Codoor elektromechanische codeslot, maar de toetsen zijn vervangen door een afstandslezer die geschikt is voor identificatieplaatjes en -kaarten van het type EM4102. Prox Codoor all-in-one lezers zijn geschikt voor Siemens SiPass Entro-toegangscontrolesystemen en vormen een efficiënte beveiliging van alle soorten interne deuren.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, John van Adrichem Telefoon: (070) 333 3655
E-mail: john.van.adrichem@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/sbt

Inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting Siemens Building Technologies, Bernard H. Bos Telefoon: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo