Politie Haaglanden

persberichten 22 september

Haaglanden, 22-09-2006

Postbezorger aangereden
Leidschendam Een 41-jarige postbezorger uit Leidschendam is donderdag 21 september om 13.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Veursestraatweg. De man stond ter hoogte van een tuincentrum naast zijn bromfiets, toen hij werd aangereden door een 27-jarige automobilist uit Voorschoten. De postbode werd vermoedelijk met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis.

Veel hardrijders bekeurd
Wassenaar Bij een snelheidscontrole op de Wittenburgerweg zijn 460 van de duizend passanten bekeurd voor overtreding van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 94 kilometer per uur, terwijl 50 km/uur de limiet is. De controle werd op donderdag 21 september tussen 10.00 en 14.30 uur gehouden.

Dronken rijder op A4
Leidschendam De politie heeft vrijdag 22 september om 01.20 uur op de A4 bij Leidschendam een 35-jarige automobilist uit Zoetermeer aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed met een bedrijfsbusje slingerend over de weg. Aan het bureau blies de man 640 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Niets erin Niets eruit
Rijswijk Politieagenten van Bureau Rijswijk hielden op donderdag 21 september tussen 19:00 en 20:00 uur een flyeractie om bezoekers van de Rijswijkse Schouwburg te attenderen op inbraakpreventie. De bezoekers kregen van de agenten de gele hanger uitgereikt; Niets erin Niets eruit. De hanger kan in de auto aan de binnenspiegel worden gehangen om te laten zien dat er geen waardevolle goederen in de auto aanwezig zijn. Tijdens de voorstelling werd er op de diverse parkeerterreinen rond de schouwburg gesurveilleerd.

Met 100 binnen de bebouwde kom
Rijswijk Met 100 km/u door de bebouwde kom. Dat bleek na een snelheidscontrole op donderdag 21 september tussen 07:30 en 12:30 uur op de Generaal Spoorlaan. Van de 850 gecontroleerde voertuigen reden er 50 te hard.

Flyeractie Wateringen
Wateringen Wethouder van de Stee reikte samen met politieagenten van Bureau Westland op donderdag 21 september om 08:00 uur aan automobilisten flyers uit die naar de basisschool aan de Peter van de Passtraat kwamen. Doel van de actie was de voornamelijk bezoekende ouders opmerkzaam te maken van de gevaren rond de basisscholen. Parkeergedrag en te hoge snelheid zijn twee items die daarbij onder de aandacht werden gebracht. Circa 50 automobilisten kregen de flyer uitgereikt.

Aanrijding in bloemenhal
Naaldwijk Ook in de Bloemenveiling Flora Holland gaat wel eens wat mis. Een 42-jarige inwoner uit Hoek van Holland reed met zijn bloementrolley door de bloemenhal. Een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit België zag echter het bloemenwagentje over het hoofd. Doordat bestuurder van de trolley tijdig uit zijn wagentje kon springen kon hij voorkomen dat hij werd overreden. Hij kwam met de schrik vrij.

Dertien bonnen bij verkeerscontrole
Zoetermeer Dertien bekeuringen werden op donderdag 21 september uitgedeeld bij een verkeerscontrole op de Franklinstraat. Geen autogordel en enkele technische gebreken waren de voornaamste geconstateerde overtredingen. Een 66-jarige taxichauffeur kreeg daarnaast een bekeuring omdat hij zijn rittenkaart niet had ingevuld.

Scootmobiel gestolen
Zoetermeer Een 80-jarige Zoetermeerse raakte op 21 september om 13:30 uur ernstig gedupeerd. De bejaarde dame constateerde dat onbekenden haar scootmobiel die bij haar voor de deur aan de Schoutenhoek geparkeerd stond was gestolen.

Buschauffeur onder de yoghurt
Zoetermeer Een 19-jarige vrouw uit Den Haag smeet op donderdag 21 september 10:00 uur in een stadsbus een pak yoghurt naar een 41-jarige buschauffeur. De vrouw dacht dat de bus naar Voorburg reed maar kwam gaandeweg erachter dat zij in de verkeerde bus zat. Uit kwaadheid gooide zij een pak yoghurt naar de verbouwereerde chauffeur. Politieagenten moesten er aan te pas komen om het geschil te sussen. Uiteindelijk koos de vrouw eieren voor haar geld en bood aan de schade te vergoeden.

Fietser (39) gewond na aanrijding
Zoetermeer Een 39-jarige fietser uit Benthuizen raakte bij een aanrijding op de Zegwaartseweg op donderdag 21 september licht gewond. De man werd omver gereden door een 22-jarige automobilist uit Zoetermeer die geen voorrang verleende aan de overstekende man. Het slachtoffer werd met nek- en rugklachten vervoerd naar een ziekenhuis.