Technische Universiteit Delft

Delft Integraal: TU Delft magazine vernieuwd

Vandaag verschijnt het eerste nummer van het vernieuwde TU Delft magazine, Delft Integraal. Al bijna twintig jaar neemt Delft Integraal een bijzondere plaats in bladenland. Het tijdschrift was een van de eerste relatiebladen dat zich op een professionele, journalistieke manier concentreerde op de wetenschap. De filosofie daarachter: maak aanschouwelijk wat er aan de TU Delft gebeurt en laat de feiten spreken.

In het verleden haalde het blad dan ook veelvuldig de landelijke en internationale media door Delfts onderzoek als eerste te 'ontdekken'. Een aanpak, waarbij de TU Delft zich onder meer laat inspireren door Technological Review, het populaire huisorgaan van Massachussetts Institute of Technology (MIT).

Toch was Delft Integraal toe aan een opknapbeurt. Het lezerspubliek wordt immers jonger en ook breder. De TU Delft werkt steeds nauwer samen met de algemene universiteiten, partners uit het bedrijfsleven en andere niet-technisch onderlegde lezers. De vernieuwde Delft Integraal is daarom opener en frisser opgemaakt en getoonzet, met meer korte artikelen, bondige rubrieken en aandacht voor beeldgebruik.

Delft Integraal wordt in een oplage van ca. 45.000 rondgestuurd aan Delftse alumni, bijna-afgestudeerden en aan externe relaties zoals: partneruniversiteiten, bedrijven, wetenschapsredacties, oud-medewerkers en politici. De Engelse editie van het blad, Delft Outlook, heeft een oplage van ca. 5.000 en wordt verspreid in het buitenland. De redactie van het blad wordt voortaan gevoerd door de redactie van Delta, het gerenommeerde onafhankelijke weekblad van de TU Delft.

In het eerste 'nieuwe' nummer van Delft Integraal leest u onder meer over een blindenstok die zich gedraagt als een geleidehond, een aankoppelbare fietsbrug, een weegschaal voor bomen en over 'supertsunami's'.