Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 22-09-2006

Mannen aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft donderdagavond twee mannen aangehouden die zonder enige aanleiding een andere man hadden mishandeld.

Omstreeks 22.30 uur zagen medewerkers van de meldkamer via het cameratoezicht dat twee verdachten een man fors in elkaar aan het slaan waren op de Potterstraat. Ter plaatse bleek dat de twee verdachten inmiddels waren weggelopen. Het slachtoffer liep in de richting van de Oudegracht. De twee verdachten konden even later op de Predikherenstraat worden aangehouden. Het betrof twee mannen van 23 en 25 jaar beiden uit Utrecht.

Volgens de verklaring van het 21-jarige slachtoffer uit Utrecht wilde hij alleen iets aan de mannen vragen. Dit was kennelijk voldoende aanleiding voor de mishandeling. Het tweetal werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Op de Cremerstraat heeft de politie donderdagavond een jongen aangehouden voor het openbreken van een auto.

Rond 23.50 uur kwamen er diverse meldingen binnen van getuigen die een jongen hadden zien fietsen met vermoedelijk een navigatiesysteem in zijn handen waar de draden nog aanhingen. Een agent in zijn vrije tijd zag de man op de Cremerstraat lopen en belde zijn collegas.

De 14-jarige jongen uit Utrecht werd op de Cremerstraat aangehouden. Tijdens de aanhouding probeerde hij nog diverse goederen waaronder een bankpas en mobiele telefoon weg te gooien. De jongen werd voor verhoor ingesloten op het bureau. Een 34-jarige man uit Utrecht kwam later aan het bureau melden dat het zijn auto was geweest waarin de 14-jarige jongen had ingebroken.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 september heeft de politie een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist op de Biltse Rading tegen het verkeer in via de Voorveldselaan hen tegemoet rijden. De 45-jarige bestuurster uit Harmelen kreeg een stopteken en moest nadat zij aangesproken was op haar rijgedrag - een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat zij te veel gedronken had. De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 445 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd de vrouw weer naar huis gestuurd.

Acht minderjarige kinderen aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan het Hammerskjöldhof heeft de politie acht kinderen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel belden omstreeks 14.45 uur naar de politie omdat zij acht kinderen hadden aangehouden in de winkel. De kinderen hadden groot aantal ringen en kettinkjes weggenomen. Ter plaatse troffen de agenten acht kinderen in de leeftijd tussen de 5 tot 11 jaar aan.

Alle kinderen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Omdat uit diverse verklaring van de kinderen bleek dat er meerdere jongeren bij betrokken waren, zal de politie nog uitzoeken welke kinderen ook betrokken zijn geweest bij de diefstallen.

Straatroof met aanhouding

UTRECHT Op het Cremerplein vond donderdagmorgen een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd. De verdachte kon worden aangehouden.

Een 26-jarige inwoner uit Utrecht liep omstreeks 10.30 uur over het Cremerplein toen hij plotseling voelde dat zijn laptoptas van zijn schouder werd trokken. Nog voordat de man kon reageren zag hij de dader met zijn laptop wegfietsen in de richting van het centrum.

De politie werd gebeld en keken uit naar de verdachte. Ter hoogte van de Sijpensteijntunnel zagen mountainbikers van de politie een man fietsen die voldeed aan het opgegeven signalement. De 20-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Ook bleek dat de verdachte op een gestolen fiets reed.