Politie Groningen

Vrijdag 22 september 2006

Provincie Groningen, 22-09-2006

Groningen: winkeldieven ingerekend

Een 32-jarige Stadjer en een 27-jarige man uit Emmen zijn donderdagmiddag op de Westerhaven aangehouden voor winkeldiefstal. Zij werden betrapt door de bedrijfsbeveiliging. Zij zagen de twee mannen vier navigatiesystemen ter waarde van 2300 euro in een lege doos stoppen. Beiden liepen met de doos, en inhoud, weg. De heren werden buiten aangehouden en overgedragen aan de politie. Beiden kregen een winkelontzegging uitgereikt. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. De navigatiesystemen zijn teruggegeven aan de winkel.

Groningen: voetganger en fietsen botsen

Een 17-jarige voetgangster uit Drachten en een 40-jarige fietser uit Sappemeer zijn donderdagmiddag in de Lodewijkstraat gewond geraakt. De voetgangster liep in een groepje van vier personen. De fietser kwam uit tegengestelde richting en fietste volgens een getuige met een flinke snelheid. De fietser moest uitwijken voor een andere voetganger voor hem, waardoor hij slingerde en niet op tijd weer naar rechts kon. Hij raakte de voetgangster. Beiden raakte gewond. Hij had hoofd- en beenletsel en de vrouw liep een pijnlijke arm op. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: veelpleger op heterdaad betrapt

De politie heeft donderdagavond op het Bernouilleplein een 27-jarige veelpleger uit Stadskanaal aangehouden voor diefstal. Een agent zag dat de man veel belangstelling had voor gestalde fietsen. De verdachte keek goed om zich heen, bukte en was bezig om het kabelslot open te knippen. Hij werd ingerekend en ingesloten. Omdat de verdachte een veelpleger is, is hij overdragen aan het veelplegersteam.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft donderdagavond op de Kieler Bocht het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige automobilist uit Bedum. Tijdens lasercontrole reed hij de controlerende agenten tegemoet met een snelheid van 102 km/uur. Omdat daar 50 km/uur is toegestaan, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man vlucht sloot in

Een 24-jarige Stadjer is tijdens zijn vlucht voor de politie in een sloot terecht gekomen. Agenten zagen de man op de Rijksweg zonder verlichting fietsen. Toen hij de agenten zag, ging hij er vandoor via een parkeerterrein van een supermarkt. Dat liep echter dood. Hij liet zijn fiets voor wat het was en nam de benenwagen. Hij kwam hierbij in de sloot terecht. Ook de agent kwam in de sloot terecht. De man ging er vandoor, omdat hij nog drie vonnissen van ruim 1000 euro open had staan, allen voor rijden zonder verzekering. Die zijn aan hem betekend.

Haren: autogordelcontrole

De politie heeft donderdagmorgen op de Emmalaan in Haren automobilisten gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In totaal werden 75 automobilisten gecontroleerd. Hiervan kregen drie personen een bekeuring, omdat zij de gordel niet droegen. Zij kregen een geel papiertje ter waarde van 75 euro.

Grijpskerk: verkeerscontrole

De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden aan de Van Damstraat in Grijpskerk. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: niet tonen rijbewijs (14x), niet tonen kentekenbewijs (7x), geen geldig APK (3x), te snel (2x), technische mankementen (4x), kentekenplaat niet volgens de eisen (1x), niet dragen van een helm (1x), niet handsfree bellen (1x), ongeldig rijbewijs (1x), rijden zonder rijbewijs E (1x), overbelading (2x). Daarnaast werd tijdens de controle een bestelauto aangetroffen, waarin de gevaarlijke stof formaline werd vervoerd. De sterke geur van deze stof deed agenten vermoeden dat er iets mis was. In de bestelauto bleek een tank met de vloeibare stof te staan. Deze was echter zo vol, dat de stof uit de tank lekte. Een deel van de formaline is overgepompt in een andere tank. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 19-jarige chauffeur uit Apeldoorn.

Muntendam: alcomobilist opnieuw in de fout

Een 49-jarige automobiliste uit Muntendam is donderdagnacht op de Domela Nieuwenhuisweg in Muntendam aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw bleek bij controle een alcoholpromillage van 2,3 in haar bloed te hebben. Bovendien was de vrouw niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Haar rijbewijs was eerder al ingevorderd voor rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 21 jarige automobilist uit Sappemeer. De man reed met een snelheid van 89 km/uur over De Vosholen in zijn woonplaats. Hierna verhoogde hij zijn snelheid. Hij haalde een drietal personenautos in, terwijl hij langs een snelheidsverminderende slinger en over een kruispunt reed. De beginnend bestuurder heeft zich zodanig gedragen dat er gevaar werd veroorzaakt. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Op de Nittersweg in Lauwerzijl is donderdagavond een motorrijder geklokt op een snelheid van 140 km/uur. De 45-jarige man uit Surhuisterveen mocht daar maximaal 80 km/uur rijden. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Op de Rijksstraatweg in Niezijl reed een 27-jarige automobilist uit Damwoude te hard. Bij hem werd een snelheid gemeten van 145 km/uur. Ook hier is de maximum toegestane snelheid 80 km/uur. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 378, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl, Weg naar den Dam: aantal geregistreerde voertuigen: 741, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.