Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Renkumers verdacht van beroven Heelsummer

Publicatiedatum: 22-9-2006 10:26:59

Renkum - De Renkumse politie heeft donderdagochtend twee Renkumers van 24 en 43 jaar aangehouden op verdenking van beroving van een Heelsummer. De twee zouden woensdagavond op het Europaplein met geweld enkele halskettingen hebben afgenomen van een 37-jarige man uit Heelsum. Het slachtoffer was niet gewond geraakt maar deed wel aangifte bij de politie. Na onderzoek kwam de verdenking te liggen op de twee mannen uit Renkum, die donderdagochtend werden aangehouden. De twee zijn voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Even neus snuiten: vier auto's op elkaar

Publicatiedatum: 22-9-2006 10:26:22

Wolfheze - Op de Wolfhezerweg in Wolfheze zijn donderdagochtend vier auto's op elkaar gebotst. De oorzaak was vermoedelijk te wijten aan het feit dat een van de bestuurders even was afgeleid doordat hij zijn neus wilde snuiten. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Even voor negen uur moesten enkele auto's stoppen voor de spoorwegovergang aan de Wolfhezerweg. Een 23-jarige Arnhemmer, die als laatste aankwam, wilde tijdens het rijden zijn neus snuiten en was daardoor even afgeleid, aldus zijn verklaring. Toen hij weer op de weg keek zag hij het verkeer voor zich stilstaan en botste tegen de achterste auto. Daardoor werden twee daarvoor stilstaande auto's ook tegen elkaar geduwd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsster gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 22-9-2006 10:25:42

Doorwerth - Bij een verkeersongeval op de kruising van de Fonteinallee met de Boersberg in Doorwerth is donderdagmiddag een 61-jarige fietsster uit het Zuid-Hollandse De Lier gewond geraakt. De vrouw raakte omstreeks kwart over één betrokken bij een aanrijding met een 42-jarige automobilist uit Ede. Het slachtoffer had onder meer een hoofdwond opgelopen en is per ambulance naar het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gebracht. Volgens verklaringen van getuige reed de Edenaar over de Fonteinallee en zou op de kruising geen voorrang hebben verleend aan een echtpaar op de fiets, dat vanaf de Boersberg de kruising op reed. De 61-jarige man werd aangereden en viel tegen zijn vrouw aan, die daardoor gewond raakte. De man was met de schrik vrijgekomen. Volgens de politie was er geen drank in het spel. Wel wordt tegen de Edese automobilist proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Kootwijkerbroeker aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 22-9-2006 10:23:57

Kootwijkerbroek - Een 38-jarige inwoner van Kootwijkerbroek is donderdagavond door de politie in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn echtgenote. De vrouw was daarbij niet zichtbaar gewond geraakt. De twee zouden volgens het slachtoffer ruzie hebben gekregen over een bankpas. Daarbij zou de Kootwijkerbroeker zijn vrouw hebben geslagen terwijl ze haar éénjarige dochtertje op de arm had. Het kind kwam was daarbij ongedeerd gebleven maar wel overstuur. Na het voorval waarschuwde de vrouw de politie die de man in de woning aanhield. De Kootwijkerbroeker bleek onder invloed van alcohol en is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Diefstal paar schoenen: 130 euro boete

Publicatiedatum: 22-9-2006 10:23:17

Nijkerk - Een 21-jarige vrouw uit Nijkerk heeft donderdag een boete gekregen van 130 euro in verband met winkeldiefstal. De vrouw werd ervan verdacht een paar schoenen ter waarde van ruim 12 euro te hebben gestolen bij een zaak aan de Langestraat in haar woonplaats. Winkelpersoneel betrapte de Nijkerkse en droeg haar over aan de politie. De buit moest worden teruggegeven. De vrouw bekende de diefstal en is met een boete naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---