Hillegom Man rijdt door wegafzetting

De politie heeft donderdagavond, 21september, een 55 jarige automobilist uit Hillegom aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man was op de Van de Endelaan door een wegafzetting gereden en met zijn auto op een betonblok gekomen. De bestuurder probeerde hierna weg te rijden, echter dat lukte niet. De auto moest worden weggesleept. De Hillegommer bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een uitslag van 710 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de Hillegommer wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Lisse Burenruzie De politie heeft op donderdag 21 september, rond 17.55 uur, een 38 jarige man uit Lisse aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn buurman, een 58 jarige Lissenaar. De 58 jarige deed aangifte nadat de verdachte hem geslagen en geschopt zou hebben. De aanleiding was een deurmat die was verdwenen uit het gezamenlijke portiek van de flat in het centrum van Lisse (straatnaam wordt niet bekend gemaakt). De verdachte had de buurman erop aangesproken en ondanks zijn verhaal dat hij er niets mee te maken had gehad was hij aangevallen door de verdachte. De verdachte verklaart dat hij zonder enige reden door de buurman werd aangevallen. De politie zet het onderzoek naar de burenruzie voort.

Leiden Vernieling politiebus De politie heeft in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 september een 34 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van vernieling van een politiebus. Een getuige hoorde omstreeks 00.30 uur harde bonken en seinde de politie in toen hij zag hoe een man bij het politiebureau aan de Vijf Meilaan meerdere keren met een slagvoorwerp tegen de ruit van een politiebus sloeg. De man was hierna weggelopen. Agenten hebben in de omgeving uitgekeken naar de dader en troffen een persoon aan op de Hoflaan die voldeed aan het signalement. De man werd hierop aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en moet nog worden gehoord. De politiebus had een gebroken spiegel en enkele deuken.

Leiden Kleding hengelen De politie heeft op vrijdag 22 september, rond 02.10 uur, een 40 jarige Leidenaar aangehouden nadat hij met een stok via de voordeur van een winkel aan de Breestraat kleding probeerde te hengelen. Een getuige belde de politie en kon de politie een signalement geven. Twee motoragenten gingen er op af en troffen de man hurkend en met een stok in de hand bij de voordeur van de winkel aan. Hij had het gemunt op een jasje wat inmiddels half uit de deur stak. De man voldeed aan het signalement wat de getuige had opgegeven. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgesteld.

Leiderdorp Aanrijding motorrijder en automobilist Een 45 jarige motorrijder uit Boskoop is op donderdag 21 september, rond 15.30 uur, gewond geraakt tijdens een aanrijding met een auto. De motorrijder reed over de rijksweg A4 in de richting van Amsterdam. Voor hem reed een 49 jarige automobilist uit Naaldwijk. De automobilist remde af omdat er filevorming ontstond. Op dat moment was de motorrijder niet in staat zijn motor tijdig af te remmen en botste achterop de auto. De motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Roelofarendsveen Rijden met een ontzegging De politie heeft in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 september een 35 jarige automobilist uit Rijpwetering aangehouden en zijn auto in beslaggenomen. Agenten zagen de man rijden ter hoogte van de Sotaweg en herkenden hem ambtshalve. Van hem was bekend dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en hij mocht daarom geen motorvoertuig besturen. De bestuurder werd staande gehouden waarna er een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 440 ug/l. De limiet is 220 ug/l Kort nadat de bestuurder weer met een proces-verbaal was heengezonden zagen de agenten de bestuurder alweer met zijn auto rijden over de Ripselaan. De bestuurder werd wederom aangehouden.

Gouda Aanrijding fietsster en automobilist De politie spoedde zich donderdag 21 september, rond 12.35 uur, naar de Groen van Prinsterensingel. Aldaar zou er een aanrijding hebben plaatsgevonden tussen een fietsster en een automobilist. De automobilist, een 19 jarige Gouwenaar, wilde vanaf de Groen van Prinsterensingel linksaf een zijstraat in rijden en zag daarbij de fietsster die hem op dezelfde weg tegemoet kwam over het hoofd. De vrouw, een 42 jarige Goudse, kwam op de motorkap terecht om vervolgens op de grond te vallen. Zij is met hoofdletsel naar het Groene Hart ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk is de bestuurder van de auto afgeleid geweest doordat net voor hij wilde afslaan een fietser voor hem overstak waardoor hij krachtig moest remmen, toen hij vervolgens wilde afslaan heeft hij de fietsster over het hoofd gezien.

Schoonhoven Hard rijden en onder invloed De politie heeft vrijdag 22 september een 25 jarige automobilist uit Schoonhoven aangehouden. Agenten zagen de bestuurder met hoge snelheid rijden vanaf de Lopikerweg in de richting van de G.J. van Heuven Goedhartweg/ N210. Op de Vrouwenmantel werd hij staande gehouden. Van de Schoonhovenaar werd en blaastest afgenomen. Het resultaat daarvan was 345 ug/l. De limiet is 220ug/l. Tegen de Schoonhovenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Waddinxveen Aanrijding, auto te water Donderdagochtend 21 september heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's. Een 76 jarige man uit Den Haag reed over de Coenecoop. Hij verleende op de kruising van de Coenecoop met de Coenecoop geen voorrang aan een 35 jarige vrouw uit Waddinxveen die met haar auto op de voorrangsweg reed. Hierdoor ontstond er een aanrijding. De man raakte de auto van de automobiliste in de flank waarna zij samen richting de sloot reden. De auto van de vrouw bleef steken op de wal, de auto van de man raakte te water. De man moest door de brandweer bevrijd worden uit de auto. Hij raakte gewond aan hoofd, arm en schouder en werd naar het ziekenhuis werd overgebracht. De vrouw had door de aanrijding last van haar nek.

--- einde berichten ---