Provincie Drenthe

GS willen innovatief ondernemerschap stimuleren 22 Sep 2006

Gedeputeerde Staten willen het innovatief ondernemerschap stimuleren en hebben daarvoor een bedrag van 675.000 euro beschikbaar gesteld. GS vinden innovatief ondernemen van groot belang voor de samenleving en noodzakelijk om de concurrentiepositie in Drenthe te versterken. Het uitschrijven van een tender blijkt in de provincie Drenthe een goede manier om projecten van de grond krijgen. De creativiteit wordt hierbij aan de markt over gelaten. De tender `Innovatief ondernemen' richt zich op starters, bestaande MKB-bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen.

Bevorderen van ondernemerschap is een van de speerpunten binnen de provincie Drenthe. Uit onderzoek blijkt dat er volop kansen liggen om het innovatief ondernemerschap in Drenthe een extra impuls te geven. Ondernemerschap is van belang voor vernieuwing. Voor Drenthe is een cultuur waar startende innovatieve ondernemers zich kunnen ontplooien dan ook erg belangrijk.

Tender

De tender `Innovatief ondernemen' richt zich op starters, bestaande MKB-bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen. Starters leveren een belangrijke bijdrage aan de duurzame groei van de economie. Zij zijn een bron van innovatie, jagen de concurrentie aan en zijn de motor voor nieuwe werkgelegenheid. Onder starters wordt verstaan nieuwe bedrijven van 0-5 jaar met 0-20 arbeidsplaatsen. Voor bestaande ondernemingen is de kwaliteit van het ondernemerschap belangrijk om de concurrentiepositie te versterken. Om van jongs af aan het ondernemerschap te stimuleren is samenwerking tussen ondernemers en onderwijs en kennisinstellingen van belang. Aan het eind van dit jaar gaat de tender tijdens een kick-off van start.