Gemeente Utrecht


Secretarie
Kabinet en Externe Betrekkingen
Persbericht

EMBARGO TOT VRIJDAG 22 SEPTEMBER 2006 OM 22.30 UUR


MAARTENSPENNING VOOR STEPHEN TAYLOR

Op vrijdag 22 september 2006 om 22.30 uur reikt de heer drs. C. van Eijk, wethouder voor Cultuur, de Maartenspenning aan de heer Stephen Taylor. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op cultureel gebied.

Stephen Taylor (55) kwam begin jaren '70 vanuit Engeland naar Nederland. Hij studeerde orgel bij de befaamde organisten Ewald Kooiman, Nico van den Hoven en Jan Welmers. Sinds 1989 is hij organist van de Nicolaïkerk en werkzaam als solist en continuo-speler. Taylor is reeds vele jaren actief bij tal van activiteiten op cultureel en muzikaal gebied in en om de kerken van Utrecht. In 1989 was hij oprichter van de Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk. Deze stichting organiseert elk jaar de Nicolaïconcerten. Taylor is sinds de oprichting verantwoordelijk voor de programmering van een serie 'Zomerconcerten' en 'Nachtconcerten'. In 1999 was hij mede-oprichter en bestuurder van de Stichting Città del Musica, een koepel van vijftiental organisaties die betrokken zijn bij muziek in de Utrechtse binnenstadskerken. Dankzij het initiatief van Taylor stond de NCRV in 2000 het Sweelinckorgel, de allereerste 'Nederlandse' orgel van de Deense orgelbouwer Marcussen, in bruikleen af aan de Nicolaïkerk. Taylor is de bedenker en drijvende kracht achter de festiviteiten van de viering van '50 jaar Marcussenorgel'. Speciaal voor deze gelegenheid initieerde hij het KlankKleurenFestival Utrecht, dat van 22 september tot en met 1 oktober 2006 plaats vindt.


Noot voor de media:
De uitreiking van de Maartenspenning vindt plaats na afloop van het concert van het Zweeds Radiokoor, Nicolaïkerk Utrecht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.C.M. Kuperus, Chef kabinet en Externe Betrekkingen, telefoon 030 - 286 10 41.


Utrecht, 21 september 2006


---- --