Gemeente Utrecht


Secretarie
Kabinet en Externe Betrekkingen
Persbericht

EMBARGO TOT VRIJDAG 22 SEPTEMBER 2006 OM 11.00 UUR


SPORTPENNING VOOR ANNETTE ROOZEN

Op vrijdag 22 september 2006 om 11.00 uur reikt de burgemeester van Utrecht, mevrouw
mr. A.H. Brouwer-Korf de Sportpenning uit aan Annette Roozen. Zij ontvangt de onderscheiding voor haar bijzondere sportprestaties.

Annette Roozen (30) behaalde tijdens het Wereldkampioenschap Atletiek 2006 voor mensen met een handicap in Assen tweemaal goud: bij het verspringen en op de 100 meter sprint.

Annette heeft de afgelopen jaren al meer nationale en internationale topprestaties geleverd.
Onlangs nog wist Annette op de Open Duitse kampioenschappen in Leverkussen een officieus Europees record neer te zetten op het onderdeel verspringen. Tijdens de Paralympic Challenge, een evenement waarop de wereldtop van de gehandicaptensport bijeenkomt, wist Annette Roozen in Duderstadt haar eigen wereldrecord op de 100 meter te verbeteren. In 2004 nam ze deel aan de Paralympische Spelen in Athene, waar ze op het onderdeel verspringen de 5e plaats wist te behalen. Roozen, lid van de Utrechtse atletiekvereniging U-Track, was al eens genomineerd voor de Sportprijs van de stad Utrecht in de categorie Beste Sportvrouw van het jaar 2004.

In de Sportpenning is de volgende tekst gegraveerd:

Annette Roozen

Te ver en te snel
voor de rest van de wereldtop

De Sportpenning wordt door het college van Burgemeester en Wethouders toegekend aan personen of verenigingen, die zich in een tak van sport bijzonder verdienstelijk voor Utrecht hebben gemaakt.


Noot voor de media:
De uitreiking van de Sportpenning vindt plaats tijdens de huldiging van Annette Roozen op het Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.C.M. Kuperus, Chef kabinet en Externe Betrekkingen, telefoon 030 - 286 10 41.


Utrecht, 21 september 2006


---- --