Dienstenbond CNV

Principeakkoord Groothandel Textiel
22-09-2006

CNV Dienstenbond heeft in juli met de werkgevers in de Groothandels voor Textielgoederen een principeakkoord gesloten. De afgelopen maanden is ook het herschrijven van de CAO naar een leesbare versie afgerond. Wij zijn zeer tevreden over het totaalresultaat en leggen het akkoord dan ook positief ter instemming aan u voor.

Leden ontvangen dit akkoord per post.

Het herschrijven van de CAO heeft de nodige discussies opgeleverd over de interpretatie van artikelen. Daarnaast is er een volledig nieuw loongebouw. Hiermee en in combinatie met de nieuwe extras, de redelijke loonsverhoging en de oprichting van een 65+-pensioenfonds, hebben wij naar onze mening veel voor u bereikt het afgelopen jaar.

Herschrijven CAO
In 2003 is begonnen met het herschrijven van de CAO, aangezien hij onleesbaar dreigde te worden. Al snel bleek dat dat complexer zou worden dan gedacht. In het verleden zijn de nieuwe onderhandelingsresultaten niet altijd even goed en consequent doorgevoerd in de tekst. Daar was de tekst inmiddels te ingewikkeld voor geworden. De afgelopen jaren heeft dan ook in het teken gestaan van het discussiëren over de oorspronkelijke bedoeling. Het nieuwe boekje is een wereld van verschil met het oude boekje. CNV Dienstenbond zal u, zodra het nieuwe boekje gedrukt is, hem naar u versturen.

Inhoud nieuwe CAO - een selectie

* Salarisschalen: Onder het herschrijven van de CAO valt ook een nieuwe salarisschalensystematiek, oftewel functiewaardering. Iedere werknemer zal op een andere manier worden ingedeeld. Is uw salaris te laag ten opzichte van de nieuwe schaal, dan zal uw salaris worden opgetrokken. Zit u erboven of binnen, dan blijft u uw salaris behouden met mogelijk een kleine wijziging. Ook de jeugdlonen zullen beter worden aangesloten op de normale schalen. Dus voor sommigen een forse verbetering van het salaris terwijl van de overigen het salaris gegarandeerd is. Een goede uitkomst.


* Loon: Per 1 oktober 2006 1,75% en 1 juli 2007 1,5% loonsverhoging. De nieuwe salarisschalen zullen voor een grote groep nog een extra voordeel opleveren. Tevens zijn een aantal belangrijke verbeteringen elders in de CAO doorgevoerd. Daarmee zijn de percentages goed te noemen.


* Kinderopvang: Heeft u kinderen tussen de 4 en 13 jaar? Vanaf 2007 kunt u 2 jaar als proef gebruik maken van buitenschoolse opvang waarbij de werkgever dan 1/6e deel bijdraagt.


* Handelsvertegenwoordiger: De handelsvertegenwoordiger was van veel artikelen in de CAO uitgezonderd. In de nieuwe CAO zijn de meeste uitzonderingen verdwenen.


* Bijdrage Ziektekosten: De ziektekostenwet is ingrijpende gewijzigd. De werkgever draagt niet meer rechtstreeks bij aan uw ziektekostenverzekering, maar via extra belastingen aan de overheid. Verder wordt u gecompenseerd met belastingmaatregelen. Of dit voldoende is, verschilt per persoon, maar is helaas niet voor iedereen te repareren


* 9-Urige werkdag: Het wordt mogelijk om in vier dagen voltijd te werken, dus dagen van 9 uur. Wij hebben van leden begrepen dat zij dit willen. Uiteraard hebben wij daar gehoor aan gegeven, maar dan wel alleen als het volledig vrijwillig is en dit kan dus niet worden verplicht door de werkgever. Dit is nu ook zo afgesproken.


* Vakantiedagen: Kon u tot nu toe alleen hele dagen opnemen; in het vervolg kunnen de dagen die u heeft ook op basis van aantal uren worden berekend.

Nieuwe bestuurder
De afgelopen jaren heeft bestuurder Harrie de Vaan de CAO-akkoorden voor u uitonderhandeld. Met het afronden van het jaren durende CAO-herschrijventraject en de oprichting van een 65+pensioenregeling voor de branche, is het een goed moment om de CAO-onderhandelingen over te dragen. Vanaf heden zal bestuurder Martijn den Heijer namens en met u de nieuwe CAO-onderhandelingen ingaan. Dank aan alle leden die de afgelopen jaren actief betrokken zijn geweest bij de onderhandelingen en ons op de hoogte hebben gehouden van ontwikkelingen in de branche. Ook Martijn den Heijer hoort graag uw mening en opmerkingen omtrent de CAO. Schroom dan ook niet ons te bellen of te mailen, want de onderhandelingen doen wij namens en voor u! Uw mening telt en geeft ons richting.

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer. U kunt hem bereiken op nummer 010-2651111 of via emailadres m.denheijer@cnvdibo.nl