Gemeente Noordenveld


English
Deutsch

Burgemeester reikt koninklijke onderscheidingen uit

Gepubliceerd op: 22 september 2006

Burgemeester J.H. van der Laan reikt op vrijdag 22 september 2006 koninklijke onderscheidingen uit aan het echtpaar Janko Doornbos en Anneke Doornbos-Notenbomer.
De uitreikingen vinden omstreeks 13.30 uur plaats in de Olie- en Korenmolen Woldzigt in Roderwolde, ter gelegenheid van de laatste draaidag van het seizoen.

Janko Doornbos (64) is sinds 1986 vrijwilliger bij en conservator, rondleider en molenaar van de Stichting Olie- en Korenmolen Woldzigt. Hij is bovendien nauw betrokken bij het Nederlands Graanmuseum. Sinds 1987 is Doornbos vrijwilliger bij de Nederlands Hervormde Gemeente Roderwolde. Gedurende een periode van acht jaar luidde hij de klokken van de kerk; tevens verzorgde hij ongeveer 12 jaar het onderhoud aan de tuin en al 18 jaar is hij verantwoordelijk voor het onderhoud van het kerkmeubilair.

Anneke Doornbos (59) is sinds 1986 vrijwilliger bij en secretaris van de Stichting Olie- en Korenmolen Woldzigt. Zij verzorgt de ontvangst, kaart- en souvenirverkoop en rondleidingen. Tevens schrijft ze berichten in de lokale media over de molen. Van 1987 tot 2004 was mevrouw Doornbos scriba van de Nederlands Hervormde Gemeente Roderwolde. Daarnaast nam ze de meeste werkzaamheden van de koster op zich en zorgde ze ervoor dat het jeugdgebouw schoon was.

De heer en mevrouw Doornbos, die sinds 22 jaar in de woning bij de molen wonen, verlaten de molen wegens het bereiken van de 65-jarige leeftijd van de heer Doornbos.

Roden, 15 september 2006