Gemeente Apeldoorn

Meedenken met de Rekenkamercommissie

De rekenkamercommissie van de gemeente Apeldoorn wil burgers actiever bij haar werk betrekken. De commissie vraagt aan de inwoners van Apeldoorn om suggesties te doen voor het Onderzoeksprogramma 2007. Daartoe is een oproep geplaatst op de gemeentelijke website en in het huis-aan-huis blad Weekend Totaal. Uit de voorstellen die de commissie ontvangt (van burgers en ook uit de gemeenteraad) zal de commissie dit najaar een keuze maken.

Wat doet de rekenkamercommissie?
De gemeenteraad van Apeldoorn wordt sinds drie jaar ondersteund door een eigen rekenkamercommissie. Deze commissie onderzoekt op allerlei gebied of het beleid van de gemeente effect heeft en of de gemeente het geld goed en doelmatig besteedt. De commissie is onafhankelijk en brengt haar rapporten en adviezen uit aan de gemeenteraad. Voorbeelden van onderzoek dat de rekenkamercommissie achter de rug heeft, zijn: de kwaliteit van de gemeentebegroting, het gemeentelijk subsidiebeleid, de inhuur van externe adviseurs en de bouwleges.

Waarom de oproep?
De commissie is tot nu toe vooral met technische en bestuurlijke onderwerpen bezig is geweest. De komende tijd wil zij meer ruimte maken voor onderzoek naar effecten van beleid en zich open stellen voor zaken die burgers raken. Andere gemeentelijke rekenkamers zoals in Arnhem en Nijmegen hebben al ervaring opgedaan met een oproep aan burgers.

Hoe kunnen burgers ideeën melden?
Ideeën voor rekenkameronderzoek kunnen met een briefje of een e-mail vóór 8 oktober a.s. worden gemeld aan de secretaris van de commissie, de heer H. van den Broek, Postbus 9033, 7300 AS Apeldoorn of h.vandenbroek@apeldoorn.nl. Inzenders dienen zo duidelijk mogelijk aan te geven wat men onderzocht wil hebben en een toelichting te geven waarom. Vermelding van naam, adres en telefoonnummer is gewenst, zodat de commissie contact kan opnemen met de inzenders.

Meer informatie over het soort onderwerpen dat in aanmerking komt voor rekenkameronderzoek is te vinden op de gemeentelijke website op de pagina Ideeën voor een Onderzoek? Meld het aan de rekenkamercommissie Apeldoorn!

Voor het laatst bijgewerkt op: 22-sep-2006 10:11