Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 22-09-2006

Aanhouding na bedreiging en mishandeling

Rosmalen Donderdagavond is in de De Engstoep een 23-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte had daar zojuist een 21-jarige vrouw bedreigd met een mes, kopstoten gegeven en geschopt. De 23-jarige man is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Auto-inbreker aangehouden

s-Hertogenbosch Donderdagavond is in het Zuidoosterfront een 22-jarige Bosschenaar aangehouden. Een 36-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch had haar auto geparkeerd om even iets af te geven bij een woning; daarbij had zij de motor laten draaien. De 22-jarige man stapte vervolgens in de auto en nam daaruit haar tas weg. De vrouw wist met behulp van twee omstanders de verdachte vast te houden. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de Bosschenaar overgebracht naar het politiebureau en inverzekeringgesteld.

Vernielingen

s-Hertogenbosch Donderdagavond is in de Kerkstraat een 29-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De Bosschenaar had in de Korte Putstraat diverse bloembakken en meubilair vernield en een medewerker van een horecagelegenheid geslagen. Omstanders wisten de man in bedwang te houden. De politie heeft de man voor verhoor inverzekeringgesteld.

Aanhouding na diefstal brandblusser

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Statenlaan een 17-jarige jongen uit Schijndel aangehouden. De jongen had samen met twee andere personen een brandblusser gestolen uit een trein op het rangeerterrein. Een getuige zag dat het drietal de brandblusser leegspoten en wist één van hen staande te houden. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de jongen voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Er is een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de twee andere verdachten.

Gestolen telefoon

Vught In de nacht van donderdag op vrijdag is in zijn woning in Vught een 21-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze nacht tijdens een taxirit vanuit s-Hertogenbosch de telefoon van de taxichauffeur te hebben gestolen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Niet handsfree bellen

Boxtel Donderdagmiddag zijn bij een controle op de A2 onder Boxtel drie bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen. Ze kregen een boete van 130,-.

Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

Veghel Donderdagavond is een 21-jarige motorrijder uit Erp bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De man reed op zijn motor over de Eerdesebaan in Erp. Ter hoogte van de verkeerslichten wilde hij twee personenautos inhalen. Daarbij zal hij een stuk verhoogd wegvak te laat, waardoor hij ten val kwam. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Rijden onder invloed

Oss In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 02.00 uur, werd op de Cereslaan in Oss een 51-jarige man uit Numansdorp bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.


-----
Dezelfde nacht, rond 03.20 uur, werd op de Ruwaardsingel in Oss een 45-jarige man uit Druten gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat hij te veel had gedronken. Aan het bureau weigerde de man mee te werken aan de ademanalyse. Hiervoor is hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 24 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bromfietscontrole

Boxmeer Donderdagmiddag is op de Bilderbeekstraat in Boxmeer een bromfiets controle gehouden. Drie bromfietsers werden bekeurd omdat ze geen helm droegen. Twee werden bekeurd omdat ze te hard reden.

Te veel gedronken

Boxmeer Donderdagavond rond 23.30 uur, werd op de Rijksweg A73 onder Boxmeer een 42-jarige man uit Polen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. De man blies bijna vijf keer het maximaal toegestane. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 13 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man zwaargewond bij eenzijdig ongeval

Oeffelt Donderdagavond rond 23.45 uur, is een 62-jarige man uit Haps bij een eenzijdig ongeval zwaar gewond geraakt. De man reed met zijn auto over de Veerweg in Oeffelt. De man is vermoedelijk de macht over het stuur verloren en van de weg geraakt. Daar is hij tot stilstand gekomen tegen enkele bomen. Hij raakte daarbij zwaar gewond. Door het personeel van ambulance, geassisteerd door een mobiel medisch team dat van Volkel ter plaatse kwam, is de man gestabiliseerd. Hij is per ambulance overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen, waar hij zwaar gewond is opgenomen.