Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 22-09-2006

Aangehouden voor rijden onder invloed
HOOGEVEEN De politie heeft donderdagavond een alcoholcontrole gehouden in Hoogeveen. Zon 70 automobilisten legden een blaasproef af. Op het Alteveer werd een 62-jarige man uit Hoogeveen gecontroleerd. De man zat met te veel drank op achter het stuur. De man mocht vier uur niet meer rijden en kreeg een bekeuring voor 420 µg/l (1,1 promille) (06-181916/970)

Politie controleert
COEVORDEN Bij een uitgebreide verkeerscontrole in de gemeente Coevorden heeft de politie verschillende bestuurders bekeurd. Donderdagavond werd door een team van de politie op verschillende plaatsen gecontroleerd op het dragen van de gordel, niet handsfree bellen en het rijden onder invloed. In totaal werden 354 automobilisten aan de blaasproef onderworpen. Slechts één bestuurder moest naar het bureau voor het doen van een uitgebreide alcohol test. Deze persoon zat net op het randje en ging met een waarschuwing naar huis. Wel waren er 46 automobilisten die hun gordel niet droegen, zij hebben een bekeuring gekregen.(06-181966)

HOOGEVEEN De politie heeft donderdag niet alleen s avonds gecontroleerd op rijden onder invloed maar ook eerder op de dag bij scholen op het dragen van de helm. Op de Schutstraat reden vijf bestuurders door roodlicht. Een bromfietser kreeg een bekeuring voor het rijden over de Hoofdstraat. (06-181970)

Oplichter gepakt
RODEN Vier personen wilden donderdag eten en overnachten bij een hotel aan de Ceintuurbaan. De rekening zou betaald worden door het bedrijf, werd door het viertal aan het hotelpersoneel aangegeven. Het personeel vertrouwde de zaak niet en verzocht de vier om toch contact vooraf te betalen. De vier hadden al een uitgebreide maaltijd met drankjes genoten. Hierop zijn drie personen vertrokken. De vierde man is door het personeel tegengehouden en aan de politie overgedragen. (06-182008)

Politie haalt dronken man van de N34
GIETEN Door de politie is donderdagmiddag een dronken man van de weg gehaald die bij de rotonde van Gieten stennis maakte. De 20-jarige man uit Rotterdam is aangehouden voor artikel 5 Wegenverkeerswet: Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd. En voor openbare dronkenschap. De man is overgebracht naar het bureau in Assen. (06-181912)

Motorrijder gewond
ZUIDLAREN Een 53-jarige motorrijder uit Heerenveen is donderdagmiddag naar het Wilhemina Ziekenhuis in Assen overgebracht. De man had, als gevolg van een aanrijding, schaafwonden in het gezicht. Op de kruising Hunzeweg/Osbroeken reed een 52-jarige automobilist uit Zuidlaren de motorrijder aan. De man uit Zuidlaren reed over de parallelweg van de Hunzeweg en wilde de kruising oversteken om af te slaan richting de Osbroeken, hierbij zag de man de motorrijder over het hoofd. (06-181897)

EMMEN Later op de dag raakte een 45-jarige motorrijder uit Emmen gewond toen hij bij de kruising Rondweg/ Sint Gerardusstraat over het hoofd werd gezien. Een 20-jarige plaatsgenote stak met haar auto de kruising over. Doordat zij de motorrijder niet zag trok ze op en kwam daarmee precies in de baan van de motorrijder. De motor botste vol in de flank van de auto. De motorrijder kwam enige meters verder op het wegdek terecht. De man is geopereerd aan zijn arm in het Scheperziekenhuis in Emmen. De automobiliste is met behulp van de brandweer bevrijd uit haar voertuig en voor onderzoek eveneens naar het Scheperziekenhuis gebracht. (06-181975)

Auto tegen boom
AALDEN Een 37-jarige man uit Almelo is donderdagmiddag met de auto tegen een boom gereden. De man reed over het Aelderholt. De man is met nekklachten naar het Scheperziekenhuis gebracht. Zijn auto moest worden afgesleept (06-181928)

Politie onderzoekt oorzaak ongeval
WEITEVEEN Een 16-jarige jongen uit Weiteveen is donderdagavond laat gewond geraakt bij een aanrijding. Een 42-jarige plaatsgenoot reed met zijn auto over de Zuidersloot en wilde links afslaan richting een woning. Terwijl hij dit doet hoort de man een enorme klap, zijn voorruit gaat stuk en hij ziet dat hij de bromfietser heeft aangereden. De jongen is met een hoofdwond en een gekneusde neus overgebracht naar het Scheperziekenhuis. Door de verkeersongevallen analisten van de politie wordt bekeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. (06-182004)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.