Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

15-9-2006

De indieningtermijn voor de prijsvraag De Zilveren Woonladder is verlengd tot vrijdag 6 oktober. Dat hebben de ministeries van VROM en VWS gisteren besloten. De prijsvraag wil vernieuwende praktische oplossingen stimuleren voor de huisvesting van ex-gedetineerden, verslaafden, risicojongeren en mensen die wegens overlast of schulden uit hun huis zijn gezet. Medewerkers van woningcorporaties, gemeenten en andere organisaties hebben hierdoor twee weken extra tijd om praktische oplossingen in te sturen.

Het vinden van passende huisvesting voor ex-gedetineerden, verslaafden, rondzwervende risicojongeren en mensen die wegens overlast of schulden uit hun huis zijn gezet is een actueel maatschappelijk probleem. Voor deze groepen aan de onderkant van de samenleving - ook wel aangeduid als het souterrain - is naast huisvesting, maar ook zorg en begeleiding nodig. Daarom hebben minister Dekker van VROM en staatssecretaris Ross-van Dorp van VWS besloten tot het instellen van de Zilveren Woonladder, een prijsvraag voor vernieuwende initiatieven voor het souterrain van de woningmarkt. Voor 2006 is het thema: hoe realiseer je draagvlak bij omwonenden?. Tien projecten worden genomineerd, één ervan wint en ontvangt 10.000, voor het ingediende project of een verwant initiatief.
De prijsuitreiking is op het slotcongres van het project 'Geef opvang de ruimte' op 14 december 2006. De Zilveren Woonladder is een gezamenlijk initiatief van het ministeries van VROM en VWS. De organisatie is in handen van SEV Realisatie in Rotterdam.

Download


Zie het origineel

Download de voorwaarden voor deelname op: www.sev-realisatie.nl De organisatie van de prijsvraag is in handen van SEV Realisatie.

Zie ook


Zie het origineel


* Dossier Visie op de woningmarkt