Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Terborgse gewond na botsing met echtgenoot

Publicatiedatum: 22-9-2006 13:32:38

Duiven - Een 74-jarige vrouw uit Terborg is donderdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat ze in Duiven met haar snorfiets achterop haar echtgenoot was gebotst. Het slachtoffer had onder meer hoofdletsel opgelopen. Het echtpaar reed ieder op een snorfiets omstreeks één uur over de Rijksweg. Ter hoogte van de kruising met de Maststraat remde haar 77-jarige echtgenoot, die voor haar reed, af. De vrouw had dit vermoedelijk niet opgemerkt en botste er achterop. De politie sloot drankgebruik uit. Wel stelt de verkeersongevallendienst een onderzoek in naar de toedracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij ontmanteld

Publicatiedatum: 22-9-2006 13:31:50

Bemmel - De Bemmelse politie heeft vrijdagmiddag in enkele schuurtjes bij een woning een hennepkwekerij ontmanteld. Er werden in totaal 257 hennepplanten in beslag genomen. Ook de gebruikelijke kwekerijapparatuur werd meegenomen. Volgens het energiebedrijf was er sprake van diefstal van stroom en omdat de stroom buiten de meter bleek te worden afgetapt. De politie besloot tot het instellen van een onderzoek na een anonieme tip. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht maar zegt de identiteit van de verdachten wel te kennen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (15) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 22-9-2006 13:31:16

Groessen - Een vijftienjarig meisje uit Groessen is donderdagmiddag op de Heiliglandsestraat in haar woonplaats gewond geraakt nadat ze was aangereden door een auto. De automobilist, een 72-jarige man en plaatsgenoot van het slachtoffer, was ongedeerd gebleven. Het ongeval gebeurde omstreeks half vijf ter hoogte van de spoorwegovergang. De automobilist had tegenover de politie verklaard dat hij tijdens het rijden even afgeleid was toen hij opzij keek. Toen hij eenmaal weer voor zich keek zag hij het meisje op de fiets voor zich rijden. De man was toen inmiddels zo dicht genaderd dat hij niet meer kon uitwijken en de fietsster van achteren aanreed. De Groessense kwam daarbij te vallen en had vermoedelijk schouderletsel opgelopen. Het meisje is ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto botst op bromfiets: een gewonde

Publicatiedatum: 22-9-2006 13:30:37

Bemmel - Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets in Bemmel is donderdag een gewonde gevallen. Het slachtoffer, een zeventienjarige jongen uit Gendt, is met beenletsel naar het Canisiusziekenhuis in Nijmegen gebracht. De automobilist was een 37-jarige vrouw uit Haalderen. Zij was met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde donderdag rond het middaguur op de kruising van de Beukenlaan met de Rudolf van Oppenraaijstraat. Volgens getuigen en betrokkenen was de Haalderense vanaf de Van Oppenraaijstraat de kruising opgereden en zou daarbij geen voorrang hebben verleend aan de Gendtse bromfietser, die over de Beukenlaan reed. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---