FNV KIEM

Feestelijke opening van kantoor FNV KIEM
Na een ingrijpende verbouwing zal het kantoor van FNV KIEM in de Jan Tooropstraat te Amsterdam vandaag, vrijdag 22 september feestelijk heropend worden. Agnes Jongerius zal een toespraak houden en de openingshandeling verrichten.

De FNV-voorzitter Agnes Jongerius gaat tijdens haar openingstoespraak in op FNV KIEMs visie op het kunst- en cultuurbeleid van de overheid en op de toekomst van FNV KIEM.

Met de verbouwing van het kantoorpand is het kantoor veranderd van een pand met donkere, lange gangen en dichte deuren, naar een open, transparant en eigentijdse ruimte. Het interieur sluit hiermee aan bij de keuze van FNV KIEM om een moderne bond voor werknemers en zelfstandigen te zijn, met diensten en collectieve belangenbehartiging op maat.

Voor medewerkers van FNV KIEM, haar relaties en contacten in de omgeving is een uitgebreid programma samengesteld. Er is er een politiek café, waar de oud-bestuurders met de huidige sectorverantwoordelijken in debat zullen gaan over de oude en nieuwe koers van de vakbeweging.

Tijdens de bijzondere heropening wordt de zogenaamde inburgering van FNV KIEM in het Amsterdamse Slotervaart/Overtoomse Veld voortgezet. In juli jl. hielden medewerkers van de bond een rondgang langs diverse organisaties zoals vrouwenorganisatie Nisa for Nisa, buurtvaders Al Mawadda en stichting Eigenwijks.

Leerlingen uit groep 8 van de Ru Paréschool zullen twee kunstwerken presenteren. Deze kunstwerken geven weer hoe zij de wijk waarin zij leven, ervaren. De leerlingen hebben de schilderijen onder begeleiding van drie lokale kunstenaars, die lid zijn van FNV KIEM, gemaakt.
---