Ingezonden persbericht


De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) zijn verheugd en trots dat er twee JS'ers op verkiesbare plaatsen op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamer-verkiezingen staan. De conceptlijst werd gisteren vastgesteld door het partijbestuur van de PvdA.

Na oud JS-voorzitter Sharon Dijksma, staan nu de uit Breda afkomstige Attje Kuiken (nr. 12) en de vice-fractievoorzitter uit Almere Lea Bouwmeester (nr. 30) op de lijst. "Het CDA heeft als grijze partij gekozen voor grijze muizen op de lijst. De PvdA kiest duidelijk kant voor jong talent met veel ambitie", aldus Peter Scheffer, voorzitter van de Jonge Socialisten.

De kandidatencommissie onder leiding van Jeltje van Nieuwenhoven heeft volgens de JS een evenwichtige en originele lijst samengesteld. "Zo'n lijst is geen makkelijke klus, maar Van Nieuwenhoven heeft weer bewezen over een goed oordeelsvermogen te beschikken. Ik had het niet beter gekund."

De JS wordt binnen de PvdA gezien als belangrijke kweekvijver voor jong politiek talent. Zowel Attje Kuiken als Lea Bouwmeester zijn hun politieke carrière begonnen bij deze jongerenorganisatie van de PvdA.

----------